Een recyclebare smartphone van gras

De kwaliteit van een smartphone dat voel je. Aan de aankleding, aan de behuizing. Aluminium en plastic moeten ervoor zorgen dat alle onderdelen goed vast blijven zitten. Het duurzame karakter van een smartphone is naar de achtergrond geraakt en daarom heeft O2 een recyclebare smartphone van gras ontworpen.

In totaal duurde het meer dan 240 uur om de smartphone te ontwerpen en ontwikkelen. Tienduizend grassprieten uit het Twinckenham Stadium (Rugby) werden verzameld en vastgemaakt aan de behuizing. Van nabijgelegen hout werden de toetsen gemaakt. "Zo komen twee passies van O2 - rugby en O2 Recycle - voor het eerst op een passende manier samen" zegt Bill Eyres hoofd duurzaamheid bij O2.

De aankondiging maakt onderdeel uit van O2 's nieuwe 'Recycle for Rugby' programma en benadrukt het belang van recyclen van elektronische apparaten (en in het bijzonder smartphones). Elektronica wordt na enkele jaren als nutteloos en achterhaald beschouwd. Het O2 Recycle programma verzamelde sinds de start in 2009 al meer dan 1.4 miljoen apparaten en wist bij negen van de tien de impact op de natuur te verminderen. Deelnemers ontvangen tot 350 euro voor het inleveren van oude toestellen.

Vijf jaar na de eerste editie van de Sport App Awards heeft nagenoeg iedereen een smartphone en maakt gebruik van sport apps. Waarom is de smartphone voor een sportliefhebber zo belangrijk? Het thema van de vijfde Sport App Awards is daarom 'mobile-first'.  

Bronnen: Yahoo - TechWeekEurope - Digital Spy