Engelse voetbalclub scoort PR-stunt met vrijend koppel op de middenstip

Engeland was in rep en roer vorige week donderdag nadat een video van een vrijend koppel op de middenstip bij Charlton Athletic was verschenen op social media. De video ging viral en werd binnen enkele dagen meer dan een miljoen keer bekeken. De Engelse voetbalclub heeft toegegeven dat de video een PR stunt is voor het verhuren van het veld aan amateurclubs in de zomer. 'Score at the Valley'.

Ingebroken

Het opmerkelijke verhaal over een vrijend koppel in het stadion van Charlton Athletic trok vorige week de aandacht van meer dan een miljoen kijkers op social media en tientallen Britse media berichtten erover. De man en vrouw zouden hebben ingebroken in het stadion om vervolgens de liefde te bedrijven op de middenstip. Beelden van de beveiligingscamera verschenen op social media. De Britse club, uitkomend in de The Championship, gaf aan een onderzoek in te stellen naar het voorval.


Nu heeft Charlton Athletic toegegeven dat de actie een PR-stunt is voor het verhuren van het veld aan amateurclubs in de zomer. De commercieel manager van Charlton Atletic zegt over Score at the Valley: "We wilden ons huurprogramma voor amateurclubs op een ludieke manier onder aandacht brengen en hebben daarom beelden naar buiten gebracht van een jong koppel in een liefdevolle situatie. Na enige tijd hebben we besloten om bekend te maken dat het om een actie voor het huren van het veld in de zomer ging. Het koppel is bij de volgende wedstrijd aanwezig."

Een geslaagde actie?

De beelden werden meer dan een miljoen keer bekeken en overal werd het bericht overgenomen door de media. De reacties waren zowel positief als negatief, van komisch tot smakeloos. Toch kan geen enkele andere club uit The Championship op eenvoudige wijze een dergelijk bereik realiseren. Of de aandacht ook voor extra aanmeldingen heeft gezorgd is niet bekend gemaakt.

Afbeeldingen: RTE Soccer - Brooks Peck