Eredivisieweekend in het teken van de grootste landelijke alzheimeractie ooit

Een klein speldje in de vorm van een blauw bloemetje was gisterenavond duidelijk te zien op de borst van trainers John Stegeman (Heracles Almelo), Jurgen Streppel (Willem II) en FOX Sports-presentatoren Bas van Veenendaal en Arnold Bruggink. Ook bij de wedstrijden van dertien andere clubs in de Eredivisie zullen hoofdtrainers, analisten en presentatoren met het Vergeet Mij Niet-speldje rondlopen. Het doel? De nationale actie van de VriendenLoterij (Maatschappelijk Partner Eredivisie) en Alzheimer Nederland voor een toekomst zonder Alzheimer te ondersteunen.

Alzheimer is hard op weg volksziekte nummer 1 te worden. Ieder uur komen er drie patiënten bij. Deze ziekte wint het altijd en dus wordt het tijd dat wij van alzheimer gaan winnen. Bij AZ steunen we deze strijd. Daarom vragen we dit weekend aandacht voor de grootste landelijke alzheimeractie ooit die de VriendenLoterij en Alzheimer Nederland nu voeren, aldus John van den Brom (hoofdtrainer AZ).

Naast AZ laten ook de coaches van ADO Den Haag, De Graafschap, Excelsior, FC Groningen, FC Twente, Heracles Almelo, NEC, PEC Zwolle, PSV, Roda JC, SC Cambuur, SC Heerenveen, Vitesse en Willem II hun steun blijken. Ajax, Feyenoord en FC Utrecht lijken in eerste instantie de actie aan zich voorbij te laten, maar wellicht dat trainers Frank de Boer, Giovanni van Bronckhorst en Erik ten Hag nog aan zullen sluiten. Naast de Eredivisie-trainers zullen ook alle presentatoren en analisten van FOX Sports het speldje tijdens de uitzendingen dragen. 

Samen voor een toekomst zonder alzheimer

Alzheimer is de meest voorkomende vorm van dementie en een zeer ingrijpende en nog ongeneeslijke hersenziekte. Het aantal mensen dat aan de ziekte lijdt neemt snel toe. Dit jaar telt ons land ongeveer 260.000 mensen met dementie. Tenzij er een geneesmiddel wordt gevonden is de verwachting dat er in 2040 meer dan 500.000 mensen met dementie in Nederland zijn. Met de nationale actie - die van 19 oktober tot 30 november loopt - willen de VriendenLoterij en Alzheimer Nederland zoveel mogelijk geld werven voor onderzoek naar alzheimer en andere vormen van dementie. Onder meer met een Vriendenloterij PrijzenMarathon en andere acties wordt er aandacht aan het (maatschappelijk) probleem geschonken.


Foto's: Beelden FOXSports.nl