Big3 werkt met Endemol aan basketbaltoernooi en realityshow tijdens coronacrisis

Hoewel er momenteel wereldwijd nauwelijks sportwedstrijden plaatsvinden, is in de Verenigde Staten het plan opgevat een basketbaltoernooi op te zetten met zestien spelers die gedurende het evenement in quarantaine zitten. Basketbalorganisatie Big3 is hiervoor een samenwerking aangegaan met Endemol om een realityshow te maken.

De spelers en scheidsrechters worden uitgenodigd door Big3 en komen, nadat zij negatief zijn getest op het coronavirus, met z’n allen te wonen in een afgeschermde villa in Los Angeles. Het toernooi - met ‘Big Brother: Big 3’ als werktitel - zou in mei beginnen en ongeveer drie weken duren.

De wedstrijden en beelden vanuit de villa worden gebruikt om een realityshow te maken, die wordt geproduceerd door Endemol, onder meer bekend van Big Brother. “Onze prioriteit is de veiligheid van iedereen. Daarom mag niemand de villa verlaten”, zegt Jeff Kwatinetz, samen met Ice Cube oprichter van Big3. “Dat gegeven maakt Big Brother zo’n goed programma. Er is een groep van 16 mensen opgesloten in een huis en dan ontstaat er iets. Het ene moment praat je met iemand in het huis, en even later sta je tegenover elkaar op het basketbalveld. Dat leent zich goed voor drama.”

Het is nog niet zeker dat het toernooi doorgang vindt. Deelnemers, sponsors, de regels en het programma zijn nog niet bekendgemaakt.

3x3 basketbal

Big3 is een relatief nieuwe competitie waar 3 tegen 3 basketbal wordt gespeeld. De regels wijken echter sterk af van de officiële FIBA spelregels. Diverse voormalig NBA-spelers maakten de afgelopen jaren hun opwachting in de Big3. De organisatie heeft contracten met onder meer adidas en omroep CBS.

Headerfoto: Shutterstock.com