WK Shorttrack komt in 2021 opnieuw naar Nederland

Nederland organiseert in 2021 wederom de wereldkampioenschappen shorttrack. Net als in 2017 is Rotterdam Ahoy de locatie voor het evenement. Het bid van de KNSB, in samenwerking met de gemeente Rotterdam en TIG Sports, kreeg van de internationale schaatsunie ISU de voorkeur boven Turijn.

De KNSB is blij dat de keuze op Rotterdam gevallen is. “Wij geloven in de kracht van shorttrack om het publiek en vooral ook de jeugd voor het schaatsen te winnen”, reageert technisch directeur Remy de Wit via schaatsen.nl. “Wij kijken ernaar uit om dit evenement samen met onze partners opnieuw tot een daverend succes te maken. Het WK past ook uitstekend in ons programma op weg naar de Spelen van Bejing 2022.”

Oud-shorttracker Cees Juffermans is in 2021 wederom toernooidirecteur. “Ik ben trots dat het weer gelukt is om een shorttrack-evenement van dit formaat naar Nederland te halen”, zegt hij. “Dit is heel belangrijk om de groei van de sport te blijven stimuleren. Met het WK in 2017 hebben we een nieuwe standaard neergezet. In 2021 leggen we de lat nog hoger.”

Niels Markensteijn, directeur van TIG Sports, liet eerder al weten dat hij voor het WK 2021 denkt aan een winterevenement, zoals in 2016 de Olympic Experience rondom de Spelen van Rio is georganiseerd.

WK 2017 succes

Het WK shorttrack 2017 in Rotterdam Ahoy was een groot succes, zowel sportief als organisatorisch en economisch.

Uit onderzoek van de Haagse Hogeschool (opleiding Sportkunde) naar de economische impact van het WK Shorttrack voor Rotterdam, bleek dat bezoekers van het WK, pers en vrijwilligers samen goed waren voor 483.000 euro aan directe bestedingen in Rotterdam. De uitgaven van de organisatie in Rotterdam bedroegen 633.000 euro. Het WK heeft in totaal gezorgd voor een economische impact van 1,1 miljoen euro voor de stad. Op een totale begroting van drie miljoen euro werd een break-even resultaat gerealiseerd.