Ajax smelt kampioensschaal om en geeft fans een stukje

Het grootste deel van de wedstrijden dit voetbalseizoen werd zonder publiek gespeeld, maar om de seizoenkaarthouders toch onderdeel te laten zijn van het kampioensfeest heeft Ajax de kampioensschaal laten omsmelten. Van de schaal zijn ruim 42.000 kleine kampioenssterren gemaakt, die worden uitgedeeld aan de seizoenkaarthouders.

Op deze manier deelt de club het kampioenschap en de 35e schaal letterlijk met de fans. “Wij hebben het dit seizoen grotendeels zonder onze fans moeten doen. Althans, ze zaten niet op de tribune. Desondanks hebben onze spelers hun steun iedere wedstrijd gevoeld. Bijvoorbeeld via social media en op weg naar het stadion", zegt algemeen directeur Edwin van der Sar.

"Eerder lieten we met #XXXVoorjullie al weten dat we het kampioenschap aan de fans opdragen, het delen van de schaal met onze seizoenkaarthouders past daar mooi bij. Zij hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap."

Twee schalen

Om uit de schaal ruim 42.000 sterren te vervaardigen werd samengewerkt met De Tingieterij, sinds 1985 de vervaardiger van de schaal voor de kampioen van de Eredivisie. De kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal.

Ajax heeft vanwege het bijzondere voetbaljaar bij hoge uitzondering een identieke tweede schaal gekregen van de KNVB, zodat deze schaal gebruikt kan worden

Graffiti kunstwerk

Om de 35e landstitel te vieren organiseerde Ajax eerder al een licht- en vuurwerkshow en werd in samenwerking met Bud een een graffiti kunstwerk op het NDSM-plein onthuld.

Headerfoto: Ajax