Rabobank maakt Nederland enthousiast voor EK volleybal

De Nederlandse volleyballers begonnen dit weekend aan het EK volleybal in Rotterdam Ahoy. Hoofdsponsor Rabobank heeft er in de aanloop naar het EK alles aan gedaan om zoveel mogelijk Nederlanders enthousiast te maken voor het toernooi, dat plaatsvindt in vier verschillende landen.

De Rabobank heeft als ambitie jeugd te inspireren met sport, bewegen en verenigen. Om die ambitie kracht bij te zetten, bedacht de Rabobank samen met de Nevobo (Nederlandse Volleybalbond) de Rabobank Jeugdactie. Met deze actie konden tweeduizend jongeren gratis naar het EK volleybal. Iedereen die op of na 1 januari 2000 geboren is, kon een vrijkaart bestellen voor de wedstrijden van 13 of 14 september, toen de Lange Mannen in actie kwamen in Rotterdam Ahoy.

Met deze actie proberen de Rabobank en de Nevobo de jeugd te betrekken bij volleybal en de grote evenementen die in eigen land plaatsvinden.

Scoor een punt, scoor een ticket

Een andere actie van Rabobank om Nederlanders warm te laten lopen voor het EK, was vorige week donderdag te zien op het plein voor de Markthal in Rotterdam. Fanatieke voorbijgangers, enthousiaste koppels, groepjes collega’s en jeugdteams; iedereen kreeg de kans om tegen het Nederlands mannenteam te spelen. De actie was simpel: scoor een punt, scoor een ticket! De uitdagers hadden één opdracht: scoor binnen drie minuten een punt tegen de Lange Mannen en je wint voor jouw hele team tickets voor een wedstrijd op het EK.

De internationals kregen een enorme verscheidenheid aan teams tegenover zich. Beachvolleyballers die in de eredivisie uitkomen kwamen langs, net als een American Football-team uit Rotterdam. Zowel de uitdagers als de selectie van bondscoach Roberto Piazza hadden er plezier in. Aanvoerder Nimir Abdelaziz: "Je ziet dat ze het heel leuk vinden om tegen ons te spelen."

Eén team wist zelfs een punt te maken en zo een ticket voor het EK te scoren.

Volley Bowl

Rabobank is sinds begin 2018 partner van de Nevobo. Beide partijen hebben een driejarig foodprogramma gelanceerd dat gezonde, duurzame voeding moet stimuleren. In Ahoy was tijdens het EK onder meer de Volley Bowl beschikbaar. De Volley Bowl is een mix van lekkere, gezonde en plantaardige seizoensproducten.

Rabobank en Nevobo bundelen de komende jaren hun voedselkennis vanuit de gezamenlijke ambitie om rondom evenementen een impuls te geven aan een gezond, duurzaam voedingsaanbod.

Headerfoto: Paolo Bona / Shutterstock.com