Fans beslissen of de boog boven het Wembley Stadium aanstaande zondag blauw of wit kleurt

Wie aan Wembley Stadium denkt, denkt aan de karakteristieke boog over het stadion. De boog strekt maar liefst 134 meter de lucht in en is daarmee al vanuit de verte te zien. Aanstaande zondag nemen Chelsea en Tottenham Hotspur het tegen elkaar op in de finale van de Capital One Cup. Naast aanmoedigen door te zingen kunnen fans nu ook tweeten en daarmee wordt de boog boven het stadion gevuld met de kleuren van de club. Blauw voor Chelsea en wit voor Tottenham.

#OwnTheArch

Het is voor het eerst dat de boog wordt ingezet voor een innovatieve actie op social media. De organisatie meet vanaf nu het aantal tweets met de hashtags #ChelseaAtWembley en #SpursAtWembley. Aanstaande zondag om zes uur 's avonds wordt de winnaar bekend gemaakt en de boog krijgt vlak voor aanvang van de wedstrijd de kleuren van de winnende club. Updates zijn te volgen via #OwnTheArch en de tussenstand wordt regelmatig bekend gemaakt via @CapitalOne_Cup.

Afgelopen jaren waren acht van de tien belangrijkste momenten op Twitter in Engeland sport-gerelateerd. De organisatie van de Capital One Cup zoekt naar innovatieve manieren om fans nog dichter bij de actie te brengen en zo is hun steun zichtbaar in aanloop naar en tijdens de wedstrijd. Fans kunnen de spelers ook aanmoedigen via de officiële Facebookpagina en een aantal berichten worden vlak voordat de spelers het veld opgaan getoond in de tunnel. Op de grote schermen in het stadion worden foto's getoond van fans die niet aanwezig konden zijn door #FinalSelfie op Instagram en Twitter.

It's Blue. What else matters?

Tottenham Hotspur heeft een kleine voorsprong in Tweets maar Chelsea heeft iets met de kleur blauw. De kleur blauw loopt namelijk als een blauwe draad door de marketingstrategie van de club uit Londen. 'It's Blue. What else matters?' en 'Forever Blue' zijn twee ijzersterke campagnes van kledingsponsor adidas die met veel lof zijn ontvangen. Fans zeggen gekscherend dat blauw bloed door de aderen stroomt en adidas weet dat gevoel perfect te accenturen. Voor fans van Chelsea is daarmee alles aan gelegen om aanstaande zondag de boog boven het Wembley Stadium blauw te doen kleuren.

Lees meer: Chelsea en adidas presenteren nieuwe thuisshirt op spectaculaire wijze: ‘Forever Blue’

Bronnen: TheDrum