FOX Sports brengt Feyenoord-PSV ook met virtuele camera

Naast de reguliere tv-registratie brengt FOX Sports zondag 26 februari de Eredivisie topper Feyenoord-PSV ook met een virtuele camera. De virtuele wedstrijdbeelden zijn online live te bekijken op FOX Sports 7 en tijdens analyses in het tv-programma 'Dit was het weekend' op FOX Sports 1.

Henk van Meerkerk, Hoofd Productie FOX Sports: "Dankzij virtuele cameratechniek stellen we de FOX Sports kijkers in staat om de wedstrijd te beleven vanuit elke mogelijke positie op het veld. Of dat van bovenaf in het stadion is, vanuit het perspectief van een speler of juist van de scheidsrechter. Dat biedt een toegevoegde waarde voor de mensen thuis, maar zeker ook voor onze FOX Sports analisten die de wedstrijd nabespreken. De beelden op zich zijn weliswaar virtueel, maar de situaties op het veld zijn echt."

Verrassende elementen

Met de virtuele live registratie tijdens Feyenoord-PSV voegt FOX Sports een hoofdstuk aan de innovatieve manier van verslaggeving van live wedstrijden. Eerder sprong bijvoorbeeld al een cameraman van FOX Sports live uit een helikopter, werd de wedstrijdbal afgeleverd met een 'base jump' en gingen beelden van de opkomst bij Feyenoord-Ajax de hele wereld over.

ZIE OOK: De opkomst van sport

Virtuele registratie live op FOX Sports 7

De topper van aanstaande zondag is op vertrouwde wijze live op tv te zien op FOX Sports 1. Op het online kanaal FOX Sports 7 is de wedstrijd live te zien in virtuele vorm, met online 'shout casters' (commentatoren). Deze online uitzending is ook te zien via een simulcast op het sociale videoplatform Twitch.

Kijk hier voor video met een impressie.

VR 'next big thing'

De manier waarop FOX Sports het duel tussen Feyenoord en PSV gaat uitzenden, is een voorbode op een daadwerkelijke registratie in virtual reality. Arne Mosselman beschreef vorig jaar in een van zijn blogs al dat broadcasters vol inzetten op VR. "Ze verdienen er nog helemaal niets mee, maar gokken wel dat het 'the next big thing' wordt. Of in ieder geval een van de 'next big things'." 

ZIE OOK: Virtual Reality is ‘here to stay’

Stap dichter bij

Ook in de laatste editie van het SPORTNEXT Magazine hadden we veel aandacht voor VR. Frans Oosterwijk sprak uitgebreid met Sander Schouten en Ben van den Burg, de respectievelijk commercieel directeur van Beyond Sports en commercieel directeur van moederbedrijf Triple. Zij stelden al dat het een kwestie van tijd is voordat je iedere wedstrijd kunt herbeleven vanuit het gezichtspunt van je favoriete spits, keeper of wie dan ook. Met de virtuele live registratie is het uitzenden van een voetbalwedstrijd in VR in Nederland weer een stap dichter bij. 

ZIE OOK: Virtual reality als topsportinstrument