Geen geheimen meer voor een gezond kantoorleven met Up for Groups

Het nieuwe jaar is voor velen een aanleiding om de dagelijkse routine van het kantoorleven eens onder de loep te nemen. Geen Mars maar een appel en een glas water in plaats van een bakje koffie zijn twee mogelijkheden. Daarnaast is het van belang om voldoende te bewegen en daarom wordt onze levensstijl op kantoor inzichtelijk gemaakt. Vorig jaar zagen we het verbrande calorieën bij de trap staan en 1 uur en 45 minuten staand werken staat gelijk aan 30 minuten joggen. Samen sta je sterker en Up for Groups ziet kansen voor een gezond kantoorleven met wearables en een online platform. Is dit de toekomst?

Het slimme kantoor

Kantoor is een belangrijk onderdeel van een gezonde levensstijl. Bij binnenkomst neem je daarom niet de lift maar de trap en tijdens het werk niet langdurig zitten maar regelmatig staan om fit en fris te blijven. Up for Groups van Jawbone is speciaal gemaakt om samen met collega’s aan de slag te gaan voor een gezonde levensstijl op kantoor. Het bedrijfsplatform voorziet iedereen met korting van een wearable (UP24, UP Move of UP3) en verzamelt alle gegevens op één plek.

Op het platform staan niet alleen alle gegevens maar ook challenges. En de admin kan persoonlijke berichten sturen om aan te moedigen en/ of tips te geven. Het doel is om patronen te herkennen en zo een gezonde levensstijl te creëren. Een fitte medewerker is productiever en stressbestendiger. Jawbone heeft veel tijd gestoken in het overzichtelijk presenteren van de data en motiveren van collega’s. Een overall percentage toont een harde score en hoeveel mensen het doel al bereikt hebben. De strijd tussen de verschillende afdelingen kan beginnen!


Big brother

Side-effect is privacy. De admin heeft op het platform een helder overzicht van de levensstijl van zijn/ haar collega’s. Voor sommige wellicht een angstige gedachte. "Big brother is watching your every move.” En over het afschermen van bepaalde gegevens staat niets vermeld. In de toekomst ligt het voorhanden om de gegevens te koppelen aan de zorgverzekering (bijvoorbeeld via het bedrijf). Eind vorig jaar schreven we al kort over de innovatieve zorgverzekeraar die als beloning een dollar uitbetaald voor het behalen van een dagelijks doel. De bonus kan daar oplopen tot 240 dollar. Het zijn kanttekeningen en mogelijkheden waar goed naar gekeken moet worden. De verwachting is dat het slimme kantoor er hoe dan ook aankomt.

Lees ook: innovatieve zorgverzekeraar Oscar beloont en betaalt voor bewegen

Bron: PSFK