GelreDome unieke locatie voor zoektocht naar nieuwe innovators

Sportunity is een jong bedrijf dat op een geheel nieuwe wijze sportbonden ondersteunt bij het verkrijgen van een nieuw verdienmodel en ze op een geheel nieuwe wijze weet aan te sluiten bij zogenoemde ongebonden sporter. Zo heeft het bedrijf ook getracht op een ludieke en opvallende wijze hun vacatures aan te kondigen en zullen ze ook op een bijzondere locatie hun sollicitatiegesprekken gaan voeren: in het GelreDome. "Als je de topspelers uit de markt zoekt, moet je ze ook de juiste plek bieden om zich te kunnen presenteren."

Met een enorme BMW I8 komt Niels Schut (eigenaar van Sportunity) het grindpad opgereden en enigszins arrogant stapt hij onder de vleugeldeuren door om vervolgens de mensen op te roepen bij hen te komen werken "als ze ontzettend veel geld willen verdienen." Later blijk juist dat Sportunity juist niet op zoek is naar dat type speler uit de markt. Een markt waarin enorm veel afgestudeerde sportmarketeers, sportliefhebbers en ondernemers op zoek zijn naar een plek om hun passie voor de sport een plaats te geven en echt iets te betekenen voor deze sport.

Dit zijn de mogelijk innovators waar veel sportbonden eigenlijk naar op zoek zijn, om nu eens echt die stap vooruit te gaan zetten. Veel sportbonden willen wel veranderen en zijn zich bewust van de verandering die noodzakelijk is, omdat steeds meer verenigingen, sporters en partners vragen beginnen te stellen bij het bestaansrecht van deze sportbonden. In de huidige georganiseerde sport verzorgen deze sportbonden zeker nog een ontzettend belangrijke rol, maar men ziet dit wel afnemen en ook het aantal leden en inkomsten lopen enorm terug. Verandering wordt dan ook noodzakelijk, maar de kennis, middelen en tijd ontbreken vaak en de echte verandering wordt pas bewerkstelligd als men ook de vraagtekens bij haar eigen 'heilige huisjes' durft te zetten en aan een nieuw 'huis' durft te gaan bouwen.

De innovators die Sportunity zoekt zijn die mensen die de sportbonden gaan helpen bij het bouwen van dit nieuwe huis. Niet omdat ze ontzettend rijk willen worden, maar omdat ze vanuit hun eigen missie de sport vooruit willen helpen. En dit is wat Niels in het onderstaande filmpje ook wilde overbrengen.

Middenstip

Dat er voldoende sportinnovators klaar staan om iets te gaan betekenen voor de toekomst van de sport en dat zij de boodschap uit dit filmpje hebben opgepikt, is duidelijk geworden naar aanleiding van het aantal aanmeldingen dat er binnenkwamen. Sportunity heeft dan ook besloten een eerste groep van dertig gepassioneerde sporters uit te gaan nodigen in het GelreDome (stadion van Vitesse) en hier op zoek te gaan naar diegenen die echt het verschil kunnen maken binnen de sportwereld.

Gepoogd was om de sollicitatiegesprekken op de middenstip plaats te laten vinden, maar helaas is dit niet mogelijk om het veld momenteel buiten het stadion ligt. Daarom is gekozen voor één van de meest chique loges die Vitesse heeft. Vitesse is de favoriete club van de eigenaar van Sportunity en hij heeft hiermee ook zijn liefde gevolgd om dit hier plaats te laten vinden. Door middel van de unieke locatie hoopt Sportunity de sollicitanten te inspireren om hier een creatieve start te maken voor de toekomst van onze sportbonden.

Dinsdag 28 juni zal Sportunity met verschillende sportinnovators kennis gaan maken en kijken wie binnen de ambities van Sportunity en de sportbonden past. Met deze sportpassionisten zullen daarna nog meer sportbonden bediend gaan worden. Alle deelnemers is gevraagd om een marketingactivatie mee te nemen die hen enorm heeft aangesproken. Aan de hand van die case zal in worden gegaan op het gedachtegoed van de deelnemer. Uiteindelijk zullen aan de hand hiervan er enkele deelnemers geselecteerd worden en hen gevraagd worden een voorbeeld casus voor te bereiden voor de sportbond waar zij van waarde voor denken te zijn. Uiteindelijk zal deze sportbond ook benaderd worden om de oplossing te beluisteren en te beoordelen.

Wil jij ook jouw bijdrage leveren aan de toekomst van de sport? En spreekt Sportunity jou aan? Kijk dan op www.sportunity.nu/vacatures of mail naar info@Sportunity.nu.