Zoektocht naar de beste sportinnovatie van Nederland gestart

Een trainingszwaard voor Middeleeuws Europees zwaardvechten, een sporthalvloer met led-verlichting als belijning, een bokswand vol met sensoren, interactieve speeltegels voor buiten, een compleet nieuwe sport (YOU.FO) en/of een sportieve roeiboot voor kinderen (VolansKIDS)... het zijn allen sportinnovaties uit Nederland met één gemeenschappelijk doel: het zijn winnaars van de Nationale Sport Innovatie Prijs! Ook dit jaar wordt er door InnoSportNL, Sports and Technology en Arko Sports Media een prijs uitgereikt aan het meest innovatieve concept op het gebied van sport, bewegen en/of gezondheid. Wie pakt dit jaar de sportinnovatieprijs - met een waarde van €15.000? 

Vorig jaar won Volanskids, een skiff voor kinderen tussen acht en twaalf jaar, de zesde editie van de Nationale Sport Innovatie Prijs. De Volanskids is een soort roeiboot voor kinderen. Het heeft een stootrandje en de sliding rigger, waarbij niet het zitje beweegt maar het deel waaraan de riemen vastzitten. Dit stelt de kinderen in staat om de sport sneller onder de knie te krijgen, zodat ze sneller kunnen beginnen met roeien. Het concept van Volans Rowing won vorig jaar ten koste van Memo (een interactieve speel- en leeromgeving voor in de openbare ruimte) en de Fantastick (een soort hockeystick voor kinderen van vier tot zeven jaar). In totaal waren er in 2014 44 inzendingen voor de sportinnovatieprijs.

Ook dit jaar wordt de Nationale Sport Innovatie Prijs uitgereikt door de initiatiefnemers Sports and Technology, InnoSportNL en Arko Sports Media. Producten of diensten die een duidelijke impact hebben op de sportwereld en voldoen aan de opgestelde criteria, kunnen hun product/dienst sinds deze week inzenden. De hoofdprijs is niet te min: een geldprijs van €5.000 gesponsord door De Lage Landen, adviesuren van Sports and Technology en/of Innosport (t.w.v. €5.000) en advertenties met een mediawaarde van €5.000 (Arko Sports Media). De Nationale Sport Innovatie Prijs 2015, powered by De Lage Landen, wordt uitgereikt tijdens het 12e Nationale Sportinnovatie Congres ‘Verleg je grenzen’ dat op donderdag 8 oktober 2015 zal plaatsvinden in Eindhoven. Inschrijven is mogelijk tot 14 juni.

Meer informatie over de Sport Innovatie Prijs en/of het aanmelden van een product/dienst is te vinden op: Sportinnovatieplatform.nl