Google weet hoe wij over het WK denken

Wist je dat: wij (Nederlanders) Yolanthe eigenlijk veel spannender vinden dan Spanje? Nederland zoekt vaker naar Yolanthe Cabau, de vrouw van Wesley Sneijder, dan naar de eerste tegenstander in het WK, Spanje. En ondanks de groeiende interesse voor het WK, googelen de Australiërs nog steeds meer naar kangoeroes dan hun eigen elftal, de 'Socceroos. We zoeken ons een ongeluk en zo kan Google mooi zien hoe wij over het WK denken met Google WK-Trends.

We zijn opperbeste stemming. De stemming in Nederland is volgens Google zelfverzekerd, het merendeel (44%) denkt aan een gelijk spel tegen de Spanjaarden. Merendeel van de Spanjaarden is het daarmee eens (47%). Voorafgaand aan het WK werden er in Nederland al meer dan 120 miljoen zoekopdrachten ingevoerd over het WK. En in Nederland was het aantal zoekopdrachten voor Arjan Robben maar liefst 3 keer zo groot als voor alle andere spelers in de Spaanse en Nederlandse elftallen. Ron Vlaar krijgt opeens veel meer aandacht en bevindt zich in de lijst met stijgers. In Brazilië wordt 5 keer zoveel gezocht als naar zijn legendarische landgenoot, Pelé. En tot slot: voorafgaand aan het WK werd Karim Benzema 3 keer vaker opgezocht dan er naar alle andere teams samen gezocht werd in de groep van Frankrijk.

Bekijk Google WK-trends

Vanaf nu kunnen de zoekopdrachten naar het Nederlands elftal ook via een spaakopdracht. De slimme zoekassistent Google Now toont namelijk alle informatie over de WK-wedstrijden van het Nederlands elftal. Door de opdracht 'Nederland WK 2014' in te voeren worden gebruikers automatisch op de hoogte gehouden met updates. In de gewone zoekmachine (desktop, tablet en mobiel) toont Google het speelschema, tussenstanden, uitslagen en het laatste nieuws door World Cup te typen in de zoekbalk.

Over de zoekbalk gesproken. De zoekbalk (Doodle) is voor de gelegenheid natuurlijk weer helemaal in WK-stijl gebracht. Een voetbal komt het scherm binnen rollen en de letters G-O-O-G-L-E dansen op het strand. Google-en maar! Wie zelf een kijkje wil nemen in de gloednieuwe stadions kan via Google View, zonder vliegticket en andere kosten, overal rondkijken.

Lees meer: Google toont de wereldwijde groei van voetbal

Bronnen: NU.nl - GoogleBlog - Mashable