Hardloopbaan op het dak van een basisschool

Zagen we een maand geleden nog een hardloopbaan als vloerbedekking in een kantoor nu heeft een Chinese school een hardloopbaan op het dak. De lange rode baan met een omtrek van 200 meter en voorziet 1600 leerlingen van voldoende ruimte om de nieuwe Usain Bolt te worden.

Wie weinig ruimte heeft moet slim zijn. In de omgeving van de basisschool in Tiantai (provincie Zhejiang in het oosten van China) is weinig ruimte beschikbaar. De leiding van de school bedacht daarom een handige oplossing voor de dagelijkse gymlessen: een running track met een omtrek van 200 meter bovenop het dak.

Bekijk ook: kantoor met een hardloopbaan als vloerbedekking

De beveiliging/ bescherming bestaat uit drie lagen waaronder een glazen wand van bijna twee meter en een stalen hek. Ook beveiligingscamera's houden alles in de gaten. Het ontwerp, High-Flyer, kreeg wereldwijd aandacht en vertegenwoordigde China bij de 14e tentoonstelling voor architectuur in Venetië. "Vanwege de beperkte ruimte kunnen we niet alle studenten genoeg ruimte bieden om te bewegen en hiermee laten we zien dat bewegen niet altijd op de grond hoeft." Springen is uiteraard verboden. Een korte video laat zien dat de kinderen er in ieder geval veel plezier aan beleven.

Afbeeldingen: Citymetric
Bronnen: DutchCowboys -  Daily Mail