Hardloopband die gelijk de was doet

Hardlopen op een band is een eentonige ervaring en daarom kijken veel mensen thuis tegelijkertijd naar de televisie, lezen een boek of luisteren naar muziek. Een student uit Zuid-Korea, met een obsessie voor multi-tasken en duurzaamheid, bedacht een hardloopband die gelijk de was doet.

Op Fastcompany het bijzondere verhaal van Si Hyeong Ryu's 'Wheel'. Het ontwerp doet denken aan een tredmolen voor hamsters of een traditonele fiets die een lamp van stroom voorziet. De was bevindt zich in een buis rondom de hardloopband en door te gaan hardlopen wordt de generator voorzien van stroom en komt de was in beweging. Buiten adem? Geen probleem, de stroom wordt opgeslagen. Momenteel is het concept nog wel in de ontwikkelfase.


De student vindt de hardloopband met name interessant vanwege het duurzame karakter: "We leven in een wereld waarin we ons niet schoon kunnen houden zonder de omgeving aan te tasten." Zelfvoorzienend zijn door te sporten is een trend aan het worden, ook op het Belgische vliegveld in Brussel kunnen bezoekers de telefoon opladen door te trappen.

Bron: Fastcoexist