Heineken haakt geniaal in op de ‘dag van de waarheid’ voor het Nederlands elftal

De dag van de waarheid is aangebroken voor het Nederlandse voetbalelftal. Tsjechië en IJsland hebben zich al gekwalificeerd voor het EK volgend jaar in Frankrijk, maar wie als derde eindigt - en daarmee een ticket voor de play-offs pakt - is nog niet bekend. Hoewel Nederland in eigen huis eerst zelf moet zien te winnen van Tsjechië, zijn de ogen van 16 miljoen Nederlanders vanavond vooral op IJsland gericht: gunnen de IJslanders het Nederlands elftal nog een laatste kans door (buitenhuis) van Turkije te winnen? Voor Heineken - sponsor van de KNVB - hét moment om in te haken en de voetballers van IJsland een duwtje in de rug te geven.. 

Met een kleine vrachtwagen - oranje geverfd en voorzien van de leus The Dutch support the Icelandic football team. As well” - vertrok de bierbrouwerij naar IJsland. In de hoofdstad Reykjavik werd er koers naar het spelershotel van de IJslandse voetbalselectie gezet en besloot Heineken om de spelersbus te achtervolgen tot aan het vliegveld. Het leverde veel bekijks en fotomomenten van toegestroomde inwoners op.

Heineken weet met de actie opnieuw slim en op het juiste moment in te spelen op de actualiteit. Door creatief in te haken op een belangrijk moment voor véél Nederlanders, zal de video (waarschijnlijk) binnen no time  weer viral gaan.