Het eerste sportprekpark ter wereld gaat bezoekers een unieke beleving bieden

Wie denkt aan een pretpark, denkt aan achtbanen, blije en gillende kinderen, snoepkramen, lange rijen en stromen aan mensen. In Barcelona denken ze daar anders over, want daar komt het eerste sportpretpark. Ready, set, go!

Dat klinkt misschien vermoeiend maar volgens de initiatiefnemer is er voor ieder wat wils. "Bezoekers racen tegen Usain Bolt of ervaren hoe het is om een professionele voetballer te zijn. Het sportprekpark brengt het stadion weer tot leven" aldus Maite Fandos. Sportainment ten top door gebruik van de nieuwste technologie.

Sport is doorgaans geen thema om pretparken mee aan te kleden, maar waarom eigenlijk niet? Sport heeft spanning, actie en plezier. Het eerste sportprekpark ter wereld gaat in 2015 open en biedt bezoekers een bijzondere beleving. Het Olympisch stadion en de venues van de Spelen in 1992 worden omgebouwd. In totaal zijn er 50 'virtuele ervaringen' variërend van racen tegen Usain Bolt tot zwemmen in een Olympisch bad en op ski's vliegen door een wind tunnel.

Net als in sport draait het niet alleen om meedoen, deelnemers willen winnen. Dagelijks worden er in het park medailles uitgereikt in een speciale ceremonie. Het project wordt voor €20 miljoen door particuliere bedrijven gefinancierd, zorgt voor 240 banen en €53 miljoen aan jaarlijkse omzet. Een toegangskaartje gaat tussen de €20 en €30 kosten.