Het einde van zweetlucht is in zicht

Het enige nadeel van sporten is zweet. De geur van inspanning wordt niet door de directe omgeving gewaardeerd en parfummakers zoeken dan ook al jaren naar dé oplossing. Zelfs 24-uur bescherming is niet opgewassen tegen het uitbreken van zweet maar het einde lijkt nu dan echt in zicht. Onderzoekers uit Noord-Ierland hebben namelijk een parfum gemaakt die sterker gaat ruiken naarmate het met meer zweet in aanraking komt.

Het ongemak van zweet blijft niemand bespaard, zeker niet na een stevige work-out. Zichtbaar en sterk van geur verspreidt zweet zich overal. Reebok wijdde er zelfs een 1 april grap aan. Geheel in lijn met de ambitie om het toonaangevende fitnessmerk ter wereld te worden moest de parfum Swět binnenkort de markt gaan veroveren. Een parfum die ruikt naar.. Zweet. Er zijn talloze andere geuren en parfums uitgebracht maar geen van alle hebben de aroma van fitness.

Dat ging niet door maar een parfum die sterker gaat ruiken naarmate het met meer zweet in aanraking komt is wel aanstaande. Onderzoekers uit Noord-Ierland hebben een substantie ontwikkeld die reageert op zweet. Het is zout in de vorm van een vloeistof en wordt gekoppeld aan een geur zoals bijvoorbeeld lavendel. De substantie zelf is geurloos en dat maakt het ideaal voor parfum-industrie. Wat de reactie is van een mensenhuid moet nog worden getest. De onderzoekers zijn echter hoopvol dat de uitvinding interessant is voor de consumentenmarkt en ze maken momenteel een ronde langs verschillende producten.

Al jaren wordt een hevige strijd gevoerd tegen zweet. Niets lijkt te werken om het uitbreken van zweet en vooral de sterke geur tegen te gaan. In iedere sporttas zit wel een deofles of een parfums om na het sporten weer helemaal op te frissen. Het einde van de stank is in zicht!

Bron: Fastcoexist
Afbeelding: Gagilas