Het laatste sportmarketingnieuws

Altijd op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Dagelijks volgen er meerdere updates.

Donderdag 26 juni
Nederlandse roeiers met Google Glass
De Nederlandse roeiers gaan tijdens de trainingen voor de Olympische Spelen van Rio in 2016 gebruik maken van Google Glass. In een speciale oranje bril wordt hun slagtempo, de snelheid, verstreken tijd en geroeide afstand zichtbaar. Het doel is om gerichter en efficiënter te kunnen trainen. De applicatie is ontwikkeld in samenwerking met Faculteit Bewegingswetenschappen van de Vrije Universiteit Amsterdam voor het topsportprogramma van de Koninklijke Nederlandse Roeibond (KNRB), met financiële steun van technologiestichting STW en is een vervolg op het InnoSportNL-project RoeiCoachCockpit (RCC).

18 miljoen downloads in drie weken
De officiële 2014 FIFA World Cup app is de grootste sportevenementen app ter wereld met 18 miljoen downloads in drie weken. In meer dan 100 landen staat de app bovenaan, 2.5 miljard pagina's werden tot nu toe in de app bekeken met een gemiddelde van 54 minuten.

Vliegtuig met $3 miljoen in cash onderweg
Ghana speelt vanavond tegen Portugal en maakt nog een kans om door te gaan naar de volgende ronde. Voorafgaand aan de wedstrijd verwachten de spelers een vliegtuig met daarin $3 miljoen (cash) als vergoeding voor het spelen op het WK. "Dit had voor het toernooi al opgelost moeten zijn, en het lastig om elke keer tegen de spelers te zeggen dat het geld eraan komt. Maar onze spelers zijn vastberaden en gefocust op de wedstrijd tegen Portugal."

Inkomsten van de FIFA op een rij (Forbes)

Woensdag 25 juni
Zwaarste trailrun ooit voltooid

De zwaarste trailrun ooit is door Team Ultra Trail (bestaande uit de beste trailrunners ter wereld) in 15 uur, 3 minuten en 37 seconden voltooid, 37 minuten voor zonsondergang. Team Enduro (bestaande uit 7 duuratleten van topniveau) kwam 33 seconden tekort om voor zonsondergang rond de Mont Blanc te komen. "We zijn 18 maanden bezig geweest met de voorbereidingen van ASICS Outrun The Sun en om nu te zien dat het ene team de zon weet te verslaan en het andere maar net 33 seconden tekort komt is ongelooflijk. Toen we met het idee van deze uitdaging kwamen, wilden we de trailrunningsport in de spotlights zetten en de geweldige verhalen en atletische prestaties die we vandaag hebben gezien, maken dat helemaal waar” aldus Michael Price, directeur Marketing van ASICS Europa.

Lees meer over 'Outrun The Sun'

Recordverkopen voor adidas
Adidas, sponsor van de FIFA, bereikt in 2014 zeker een recordverkoop van €2 miljard in het voetbal. Wereldwijd worden er meer dan 8 miljoen WK-shirts verkocht (waarvan 2 miljoen van Duitsland en een miljoen van Argentinië, Mexico en Colombia) en 14 miljoen ballen in het design van Brazuca. In 2010 werden er 6,5 miljoen shirts verkocht en 13 miljoen Jubulani ballen. "We bereiken zeker ons doel van €2 miljard in 2014, en dit toont eens te meer aan dat we wereldwijd de nummer 1 in voetbal zijn. De aanwezigheid op het hoogste podium in Brazilië en het succes van onze wereldwijd marketingcampagne toont aan dat adidas het leidende voetbalmerk is" aldus de CEO van adidas, Herbert Hainer.

Lees meer: dit is het eerste WK waar adidas echt ballen toont

ADO Den Haag in handen van Chinees sportbedrijf
Het Chinese voetbal- en sportbedrijf United Vansen International Sports is de nieuwe groot-aandeelhouder geworden van ADO Den Haag. United Vansen wil financieel en organisatorisch flink gaan investeren. Daarnaast zijn er mogelijkheden om nieuwe spelers aan te trekken die normaal voor de Nederlandse markt niet te betalen zijn.

Dinsdag 24 juni
Chief Oranje Officer

De Chief Oranje Officer werd voorafgaand aan het WK met een grote campagne geïntroduceerd als man van het Oranje legioen. Op Twitter is het vooral retweeten. Cor Hospes, gespecialiseerd in contentmarketing, ging op onderzoek uit. In een blog op Frankwatching kwam hij tot de conclusie dat het idee leuk is maar de uitvoering zwaar ondermaats. "Sociaal is en wordt de Chief Orange Officer niet. Hoe wil je dan ooit het oranjelegioen leiden?" (lees meer)

UNIT4 stopt met sponsoring van de KNVB
Een tegenvaller voor de KNVB na de verlenging met Heineken (2020) en Nike (2026), UNIT4 heeft besloten om de sponsoring te beëindigen. De nieuwe eigenaar heeft volgens Sponsorreport voor een internationale koers gekozen waarin het partnership met de KNVB niet meer past. Ook sponsoring op internationaal niveau is niet aan de orde. (meer info)

Maandag 23 juni 
Nike tekent sponsorship met de KNVB voor 12 jaar

Nike is ook de komende 12 jaar kledingsponsor van de KNVB. Naast de mannen dragen ook de jeugd- en vrouwenteams tot en met 2026 kleding van het grootste sportmerk ter wereld. "De partnership met Nike is langstlopende sponsorovereenkomst in de geschiedenis van de KNVB. We zijn verheugd met de voortijdige verlenging van de samenwerking" zegt Bert van Oostveen, Directeur KNVB betaald voetbal

Belkin Pro Cycling Team start crowdfunding campagne
Aan het einde van dit seizoen trekt Belkin zich terug als sponsor van de wielerploeg. De wielerploeg neemt het heft in eigen hand en is een crowdfunding campagne gestart. Voor tien euro steunt je de Nederlandse wielerploeg en wordt je onderdeel van het team. "Met jullie steun kunnen wij zelfstandig een gedeelte van de ploeg financieren en laten we aan potentiële sponsoren zien dat we een trouwe achterban hebben waarop we kunnen rekenen. Dit geeft een stukje stabiliteit, waardoor sponsoren eerder in zullen willen stappen." (meer info)

Lees meer: het social succes van Team Belkin

Gebruik van fitness apps stijgt explosief
Het dagelijkse gebruik van fitness app is in het eerste half jaar van 2014 gemiddeld met 64% gegroeid. Dat is 87% sneller dan normale apps, die stijgen met 33%. Meer dan 6800 iPhone's en iPad's werden onder de loep genomen. De fitness apps worden voornamelijk gebruikt door vrouwen in de leeftijdscategorie van 35 tot 52 jaar. (meer info)

ATPI verzorgt alle hospitality en event-activiteiten voor Team Brunel
ATPI en Sailing Holland hebben een partnership gesloten met betrekking tot alle hospitality- en event-activiteiten voor Team Brunel tijdens de Volvo Ocean Race 2014-2015. Hieronder vallen ook de reizen van het zeilteam. ‘ATPI heeft jarenlange ervaring met de organisatie van hospitality rondom grote sportevenementen als de Volvo Ocean Race. Zodoende kan Sailing Holland rekenen op een betrouwbare en professionele partner. Wij zijn uitermate trots dat we ons Official Travel, Events & Hospitality Partner van Team Brunel mogen noemen’ zegt Jurrie van den Berg, General Manager Client Services van ATPI.