Het laatste sportmarketingnieuws

Altijd op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Dagelijks volgen er meerdere updates.

Vrijdag 4 juli
42 miljoen extra omzet voor supermarkten dankzij Oranjekoorts
Uit onderzoek van GfK is gebleken dat het WK voetbal de supermarkten al 42 miljoen euro aan extra omzet heeft opgeleverd. Een week geleden stond dat aantal nog op 29 miljoen euro. De totale omzet van kwam afgelopen week uit op 684 miljoen euro. In totaal kocht afgelopen 12,7 procent (972.000 huishoudens) een Oranjeproduct. Een factor is wel de beperkte voorraad van producten. Populair zijn de Pringles Hup Holland Hup-chips, Albert Heijn Oranje tompoucen en Lay's WK-chips. (meer info)

Lees meer: zorgt het WK nu echt voor meer omzet bij supermarkten? (door Alfred Dekker)

Sony laat schapen de Tour filmen
Sony heeft veel marktaandeel verloren aan de inmiddels beursgenoteerde GO PRO revolutie en om de nieuwe handycam HDR-AS100VR in de markt te zetten laat de elektronicagigant bij de komende Tour de France schapen de actie filmen. De camera wordt op afstand bestuurd door een boer genaamd Ian Hammond. (meer foto's)

Donderdag 3 juli
Europese sponsormarkt stijgt licht

De Europese sponsormarkt van afgelopen jaar (2013) is gestegen tot ruim €26 miljard, een stijging van 0,7 procent t.o.v. 2012. Noorwegen, Denemarken, Zweden, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië stijgen Italië, Polen en Boekanier dalen (licht). De positieve effecten van Olympische Spelen in London 2012 zijn nog steeds zichtbaar.

Shirtsponsor wordt mede-eigenaar
De huidige shirtsponsor van Borussia Dortmund, chemiebedrijf Evonik, wordt mede-eigenaar van de Duitse voetbalclub. De sponsorovereenkomst die in 2016 zou aflopen is verlengd tot en met het seizoen 2024-2025 en in ruil voor 26,7 miljoen euro krijgt het bedrijf 9,06 procent van de aandelen. Het nieuwe kapitaal opent mogelijkheden voor het aantrekken van nieuwe topspelers.

Woensdag 2 juli
E-commerce beleid van adidas

Platformen zoals eBay en Amazon mogen weer producten van adidas verkopen. Eerder besloot het Duitse sportmerk dat producten alleen in 'de juiste omgeving' aangeboden mochten worden. "We hebben sloten om onze e-commerce richtlijnen te verbreden waarbij de retailpartners nog wel aan bepaalde criteria moeten voldoen."

Van Commenée prestatiemanager bij NOC*NSF
Charles van Commenée is sinds 1 juli prestatiemanager bij NOC*NSF. Van 2005 tot einde 2008 werkte Van Commenee als technisch directeur bij NOC*NSF en keerde na de Spelen van Beijing terug naar Groot-Brittannie bij UK Athletics. Van Commenée: “Ik zie deze functie als een mooi vervolg van mijn carrière in de topsport en hoop met mijn expertise van toegevoegde waarde te zijn voor verschillende coaches en atleten. Ik ga graag weer in Nederland aan de slag. Vanaf enige afstand heb ik gezien hoe de afgelopen jaren de Nederlandse topsport zowel prestatief als qua professionele ondersteuning vooruitgang heeft geboekt en hoop samen met de andere leden van de technische staf bij te dragen aan verdere progressie."

Braziliaanse perschef krijgt rode kaart
De Braziliaanse perschef Rodrigo Pavia is door de FIFA voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van een incident met een speler van Chili afgelopen zaterdag. Uit videobeelden zou blijken dat Pavia Mauricio Pinilla een klap gegeven heeft. De perschef mist daardoor de wedstrijd van aankomende vrijdag tegen Colombia.

ATP Event Experts Official Travel Agent WK Rugby 2015
ATP Event Experts is aangesteld als de Offical Travel Agent voor het WK Rugby 2015 in Engeland. Het evenement vindt plaats in Engeland en Wales van 18 september tot 31 oktober. Jeroen de Roever, manager Group Sports Strategy: "Het WK Rugby is altijd een enorm populair evenement en we verwachten dan ook een sterke vraag van klanten uit heel Europa om een bezoek te brengen aan Twickenham, het Millenium Stadion en het Olympisch stadion. In totaal worden er 400.000 bezoekers verwacht en we kijken ernaar uit om onze klanten een unieke beleving te bieden."

Craft stopt sponsoring KNSB
Het Zweedse sportmerk Craft heeft besloten om de samenwerking met de KNSB te beëindigen. Craft is sinds 2010 supplier van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond en wil de focus op meer sporten gaan leggen. In de afgelopen jaren is het assortiment uitgebreid met onder de meer hardlopen, fietsen en schaatsen om zodoende de marktpositie op het gebied van hoogwaardige sportkleding te versterken. Craft is momenteel sponsor van turner Epke Zonderland, atleet Thijmen Kupers Halve Marathon Business Run in Zwolle en PEC Zwolle. (meer info)