Het laatste sportmarketingnieuws

Altijd op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Dagelijks volgen meerdere updates.

Vrijdag 5 september
50 COACH winkels worden omgezet naar The Athlete's Foot

50 COACH sneakerwinkels worden per maart 2015 omgezet en toegevoegd aan de internationale The Athlete's Foot keten die sinds anderhalf jaar eigendom is van Intersport International Corporation (IIC). "Onze ruim 30 COACH ondernemers, allemaal onafhankelijke franchisenemers van de in totaal 50 winkels, hebben met volle overtuiging en unaniem gekozen voor de overgang naar The Athlete's Foot, dat een wereldwijde en uiterst succesvolle speler is," zegt Jos van der Wolk, directeur COACH. "COACH past bij The Athlete's Foot en vice versa. Wat betreft merkwaarden, assortiment en marktpositionering in lifestyle betekent de overname een natuurlijke evolutie voor de keten." (meer info)

Donderdag 4 september
Summer Youth Olympic Games een succes dankzij social media

Volgens de organisatie van de Summer Youth Olympic Games in Nanjing heeft social media een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van het evenement. "Vanaf de voorbereiding heeft social media een belangrijke rol vervuld bij de promotie van het evenement." Met name #YOGselfie ging viral na het verzoek van IOC-voorzitter Thomas Back om foto's te delen tijdens de openingsceremonie. Het resultaat: 450 miljoen posts op Weibo over het evenement, goed voor 600 miljoen views. Op Facebook en Twitter zorgde het evenement voor 420.000 miljoen berichten en 24.000 pageviews.

Engeland en Duitsland sluiten verbond voor EK2020 en EK2024
Bronnen melden dat Engeland en Duitsland een samenwerking afgesloten hebben voor het EK2020 en 2024. Engeland, Wembley, mag de finale en de twee halve finales van het EK 2020 organiseren en mogen dan geen bid doen op de organisatie van het EK van 2024. Naar verluidt heeft Duitsland de Allianz Arena in München ingetrokken voor de EK-finale van 2020. Duitsland verliest op zijn beurt een belangrijke concurrent voor de titelstrijd van 2024. De bekendmaking is over twee weken op vrijdag 19 september.

Roei-icoon Rienks wil commerciële roeiploeg starten
Roei-icoon en technisch directeur van de Nederlanse roeibond Nico Rienks wil een commerciële ploeg starten en naar de Olympische Spelen in 2020. Rienks is van plan een vrouwenacht samen te stellen en Certificeringsbedrijf Kiwa wordt vermoedelijk sponsor zo is in Het Parool te lezen. Rienks heeft al enige tijd onenigheid met de KNRB en zou met de nieuwe ploeg een concurrent worden van de bondsploeg.

Hoogtepunten van Wimbledon via Grabyo 3,5 miljoen keer bekeken
In samenwerking met het social video platform Grabyo heeft Wimbledon meer dan 300 videoclips met hoogtepunten van de wedstrijden gemaakt en deze zijn in totaal 3,5 miljoen keer afgespeeld. Facebook telde 1,5 miljoen views (42,9%) en Twitter 1,4 miljoen views (40,6%). 600.000 views kwamen van de videogallerij van Grabyo op Wimbledon.com. Een clip van Nadal tegen Kyrgios werd 447.000 keer bekeken en had op Facebook een organisch bereik van 3,73 miljoen en 27,924 interacties (likes, reacties, shares).

Lees meer: Wimbledon brengt hoogtepunten van de wedstrijden bijna real-time op social media

Plannen voor een nieuwe overdekte baan in Heerenveen
Heerenveen heeft plannen om een overdekte inline-skatepiste aan te leggen. Het sportpark moet plaats bieden aan typisch Friese sporten zoals flierljeppen, kaatsen, maar ook aan freerunning en skaten. Daarnaast is ruimte opgenomen voor een 200-meterpiste voor inline-skaten. Kosten: €400.000. (meer info)

Woensdag 3 september
Nike+ Running app naar de Samsung Galaxy Gear S

De succesvolle Nike+ Running app komt naar de Samsung Galaxy Gear S als preloaded app. Een eerste stap van Nike in de wondere wereld van smartwatches. De Galaxy Gear S wordt standaard uitgerust met Bluetooth en GPS dus hardlopers kunnen de telefoon voortaan thuis laten. Ook de bekende fuels worden via de smartwatches verzameld. (afbeelding: Android Community)

ABN AMRO stopt als hoofdsponsor van de Cricketbond
ABN AMRO gaat het contract als hoofdsponsor van de Cricketbond beëindigen. De bank was sinds januari 2012 hoofdsponsor van de bond en het contract loopt in maart 2015 af. Vanaf 4 februari vindt in Australië en Nieuw-Zeeland het WK Cricket plaats, de beëindiging heeft niets met de sportieve prestaties te maken zo laat Ernst Boekhorst tegenover Sponsorreport weten. "Het is een combinatie van factoren geweest om niet te verlengen." (meer info)

Dinsdag 2 september
Binnen 24 uur €70.000 aan Balotelli-merchandise verkocht
Mario Balotelli mag dan niet gescoord hebben bij zijn debuut tegen Tottenham Hotspur maar buiten het veld is de spits razend populair. Binnen 24 uur werd voor een kleine €70.000 aan merchandise verkocht waar de naam Balotelli op stond.

FIBA sluit grootschalige samenwerking met Twitter
De internationale basketbalfederatie FIBA start vanaf aanstaande zaterdag een grootschalige samenwerking met Twitter. Fans krijgen op Twitter live scores van iedere wedstrijd via @FIBAscores. Daarnaast komen er bij wedstrijden en evenementen verschillende activaties zoals een Vine Booth en Twitter Mirror.

Uitmuntende zomer (door Triple Double Sportmarketing)

Wie neemt het langst de tijd om handtekeningen uit te delen? (meer info

Maandag 1 september
Tandarts biedt clublogo op beugel

Fans van de College Football-ploeg Razorbacks kunnen tijdens de vreselijke periode van een beugel toch stijlvol door het leven. De grootste tandartspraktijk Arkansas Braces biedt in samenwerking met IMG de mogelijkheid om het logo van de Razorbacks als plaatje in de beugel te verwerken. In totaal zijn 200 stuks besteld. De eerste plaatjes worden deze week al geplaatst en Arkansas Braces is van nu 'Official Smile Provider'. (meer info)

Fietsers gedragen zich vaak asociaal in het verkeer
70 procent van de Nederlanderse fietsers gedragen zich vaak asociaal in het verkeer zo blijkt uit onderzoek van MWM2 in opdracht van BNR. 30 tot 40 procent van de mensen ervaart het fietspad als gevaarlijk, voornamelijk ouderen. Bijna 80 procent is van mening dat fietsers, net als in Duitsland, niet naast elkaar maar achter elkaar zouden moeten rijden.

Lees ook: de racefiets als stadsfiets, waar is de helm?

BENE-League handball op 13 september van start
Over twee weken start een gloednieuwe BENE-League Handball met vier Nederlandse topclubs en vier Belgische topclubs. Hasselt, Bocholt en Tongeren en Sasja vanuit België. Volendam, Bevo, Aalsmeer en Lions vanuit Nederland. In februari wordt de competitie beslist in een Final Four, daarna vinden de play-offs voor Europese wedstrijden plaats. (meer info)

Apple verbant app ontwikkelaars vanwege verkopen van persoonlijke data aan adverteerders
Apple heeft de privacyregels voor health-apps aangescherpt en app ontwikkelaars verbannen die persoonlijke data verkopen aan adverteerders. De acties maken de weg vrij voor het nieuwe healthplatform van Apple, HealthKit."De applicatie krijgt geen toegang tot de API van HealthKit tenzij het primair ontworpen is voor gezondheid- en fitnessdoeleinden. Dit moet duidelijk naar voren komen in alle marketing en vormgeving."

Brazilië twee jaar voor de Spelen in recessie
Een kleine twee jaar voor de openingsceremonie van de Spelen in Rio de Janeiro is de Braziliaanse economie in een recessie geraakt. De economie daalde in het tweede kwartaal met 0,6 procent. In het eerste kwartaal noteerde de economie een daling van 0,2 procent. De economische situatie hoeft geen belemmering te vormen voor de organisatie van de Spelen aangezien Londen in 2012 een vergelijkbare situatie kende maar de verwachting is dat de druk vanuit de bevolking toeneemt.