Het laatste sportmarketingnieuws

Altijd op de hoogte van het laatste sportmarketingnieuws. Dagelijks volgen meerdere updates.  

Amerikaanse basketbalclub sluit partnership met Uber
De NBA-ploeg Sacramento Kings is de eerste sportclub ter wereld die Uber gaat integreren in de eigen app. "Onze partnership is een win-win voor de fans van Sacramento Kings, niet alleen zorgt het voor een betere beleving rondom de wedstrijden het is ook veilig voor de buren en regio." In de "Going to the Game" of "Transportation" sectie van de app draait vanaf 29 oktober een API van Uber. (meer info)

Donderdag 25 september
Top 10 sporters op Twitter

1. @Cristiano (Cristiano Ronaldo) 30 miljoen
2. @Kaka (Ricardo Kaka) 20.9m
3. @KingJames (Le Bron James) 14.8m
4. @NeymarJR (Neymar Junior) 14.4m
5. @10Ronaldinho (Ronaldinho Gaúcho) 10.7m
6. @WayneRooney (Wayne Rooney) 9.9m
7. @andresiniesta8 (Andrés Iniesta) 9.6m
8. @3gerardpique (Gerard Pique) 9.4m
9. @XabiAlonso (Xabi Alonso) 8.19m
10. @KDTrey5 (Kevin Durant) 8.17m

Top 5 voetballers op Twitter
1. @cristiano - 30 miljoen
2. @Kaka - 20.9m
3. @neymarjr - 14.5m
4. @10Ronaldinho - 10.8m
5. @WayneRooney - 9.96m

Top 5 voetbalclubs op Twitter
1. @RealMadrid - 12.8m
2. @FCBarcelona - 12.7m
3. @Arsenal - 4.5m
4. @ChelseaFC - 4.41m
5. @GalatasaraySK - 4.2m

Woensdag 24 september
Nieuwe wielersponsor Alpecin: doping voor het haar

Een vierjarig contract met het cosmetisch bedrijf Alpecin heeft de toekomst van de Giant-Shimano-ploeg verzekerd zo meldt De Telegraaf. Het beschikbare budget blijft in de nieuwe samenwerking gelijk en zal waarschijnlijk vanaf 2016 onder een Duitse licentie actief zijn. De komst van sponsor Alpecin in het wielrennen kent ook een keerzijde. De reclameslogan van het shampoomerk is al jaren ‘Doping voor het haar’. Daarmee profileert het zich onder meer bij de Duitse voetbalclub Arminia Bielefeld. De slogan wordt niet in combinatie met de wielerploeg gebruikt.

Lees ook: Ruimte voor een nieuwe World Tour-ploeg

Dinsdag 23 september 
Esther Vergeer Foundation viert 10-jarig jublileum en gaat internationaal
Esther Vergeer Foundation viert vandaag haar 10-jarig jubileum. Esther Vergeer blijft zich met haar Foundation inzetten om gehandicapten kinderen te helpen met sporten. De inzet gaat de komende jaren ook internationaal zo vertelt ze tegenover BNR. "We hebben de afgelopen tien jaar vooral sportdagen met de Foundation georganiseerd en onze volgende stap is om te kijken of internationaal een steentje kunnen gaan bijdragen. Dat is echt mijn missie. In heel veel landen worden gehandicapten in een hokje gestopt en krijgen ze niet eens de kans om te sporten. Dat is onze nieuwe missie: alle kinderen wereldwijd de kans geven om minimaal één keer te sporten." (meer info)

Maandag 22 september
Runnersworld 'Beste Winkelketen 2014-2015' in de categorie Sport
Hardloopspeciaalzaak Runnersworld is voor de zesde keer uitgeroepen tot 'Beste Winkelketen 2014-2015' in de categorie Sport. Euretco, Perry en Sport 2000 hebben het nakijken. Runnersworld heeft zowel de meest tevreden als de meest loyale klanten. "Hoe vaak we deze prijs ook winnen, het bevestigt voor ons jaar na jaar dat hardlopers en wandelaars onze aanpak waarderen. Daarbij speelt vooral de echte passie van onze mensen een belangrijke rol. We zijn ervan overtuigd dat onze klanten juist daarom naar Runnersworld blijven komen" zegt Sabine Kneepkens, Marketingmanager bij Runnersworld Nederland tegenover Sport Partner. (meer info)

Strijd om de Formule 1
Sport1 en FOX Sports strijden om uitzendrechten Formule 1. De strijd gaat om de meerjarige uitzendrechten vanaf het seizoen 2016, de verwachting is volgens TotaalTV dat binnen enkele weken bekend wordt gemaakt welke betaaldzender in Nederland de Formule 1 gaat uitzenden.

Thomas Bach: politiek is belangrijk voor de sport
IOC-voorzitter Thomas Bach is duidelijk: de Olympische Spelen heeft wel degelijk met politiek te maken. Bach sprak tijdens een bijeenkomst van de Asian Games heldere woorden over de invloed van politiek: "Mensen beweerden voorheen dat sport niets met politiek, geld of zaken te maken heeft. Die houding is verkeerd en we kunnen ons een dergelijke houding niet langer veroorloven. We moeten met belangrijke politici en regeringen samenwerken. Neutraal blijven, maar ons realiseren dat de keuzes politieke gevolgen hebben."