Iedereen kan de nieuwe Jack van Gelder of Jan Dirk Stouten zijn met Rabble

De meest legendarische sportmomenten worden herkend aan de stem van de commentator. Denk aan de uitbundige reacties Jack van Gelder bij de doelpunten op het WK 1998, WK 2006, WK 2010 en WK 2014. De nieuwe live audio streaming app Rabble maakt het mogelijk om sportwedstrijden van live commentaar te voorzien.

Waren social media voorheen gericht op (sport)momenten vastleggen, in 2015 draait het helemaal om meebeleven. Vergeet updates, foto's of video's. De smartphone staat vandaag de dag roodgloeiend van de Periscope notifcations. Live now. Iedere gebruiker probeert de rol van presentator/ commentator/ reporter op zich te nemen en zo de situatie bij het beeld te beschrijven.

Lees meer: Meerkat en Periscope: niet te missen ‘hype’ voor sportverenigingen (door Martin van Berkel)

Rabble.TV richt zich enkel op audio commentaar bij sportwedstrijden. De sportfan kan gemakkelijk een live broadcast starten en luisteren naar het commentaar van anderen. Om een beeld te krijgen van de kwaliteit van het commentaar kunnen gebruikers de commentatoren beoordelen en deze hoger in de rangorde plaatsen. De ontwikkelaar van Rabble.TV, Ryan Tyrrel, wil de wedstrijdbeleving naar hoger niveau tillen door sportfans met elkaar in contact te brengen.

Gezien de passie van Jack van Gelder bij de NOS of Jan Dirk Stouten bij RTV Rijnmond zou Rabble zomaar eens populair kunnen worden onder sportfans. Denk aan live commentaar wedstrijden van de Eredivisie maar zeker ook langs de amateurvelden. Een smartphone en de Rabble-app is al voldoende. Iedereen kan inschakelen. De techniek voor sportjournalistiek is aan het democratiseren. De beelden van een wedstrijd kunnen met Periscope en live commentaar met Rabble. Alle platformen zijn met bijvoorbeeld Youtube en Tumblr voorhanden. Interessant om te volgen welke parels daar uit voort komen.

Lees ook: Startende sportjournalist: pak een camera en microfoon en ga op pad!

"Mute" - Rabble.TV from Rabble.TV on Vimeo.