IEG2015 over nieuw sportmarketing voor aankomende generaties

Vier dagen vol inspiratie bij het grote sponsor- en marketingcongres in Chicago. De noodzaak voor clubs, bonden, evenementen en sponsors om verder te kijken dan de traditionele marketing- en mediarechten is groot. Nicole Bekkers (KNVB) en Bob van Oosterhout (Triple Double) zijn het erover eens: de Nederlandse sport loopt niet voorop en moet gaan innoveren.

Ieder bedrijf zoekt naar content. De cross-over tussen media en sponsor wordt gemaakt. Mediapartijen willen marketing bedrijven en sponsors zoeken naar content. Aan rechtenhouders (bijvoorbeeld clubs en bonden) de taak om die behoefte te faciliteren. De sportwereld is op marketinggebied nog niet ver genoeg en krijgt steeds meer te maken met concurrentie van muziek en e-gaming.

Lees alles over: IEG 2015

De marketingafdelingen van sportorganisaties zijn lang niet sterk genoeg en moeten meer merkgericht gaan denken. Aankomende generaties (XYZ) bewegen en consumeren sport anders. De 'unplug-generatie' komt eraan. Tweemaal per week trainen en een wedstrijd op zaterdag is niet langer gewoon goed. Geen traditionele media (zoals TV en krant) maar online en on-demand met Netflix. 

Het speelveld van sportmarketing is door de digitale revolutie minder gebonden aan richtlijnen of rechten. Iedereen kan activeren. Op het congres stonden daarom veel organisaties die niet gebonden zijn aan traditionele sponsorrechten. Relevante content krijgt de aandacht. De ultieme terugblik!