In de BV Sport: Philip Wagner over sport en politiek

Het blijft een ingewikkelde combinatie: sport en politiek. Toch heeft sport een belangrijke rol voor de politiek en heeft het een belangrijke maatschappelijke functie. Frank van den Wall Bake en Robert Denneman ontvingen woensdag Prof. drs. Philip Wagner van de Wagner Group in de BV Sport op ALLsportsradio!

De Wagner Group is een onafhankelijke, internationaal georiënteerde kennisonderneming, met tientallen opdrachtgevers waaronder diverse Nederlandse sportbonden. Prof. drs. Philip Wagner schoof aan om te praten over sport en politiek, leiders in de sportwereld en de rol van bestuurders.

Het ging in de uitzending ook over het zogenaamde Sportakkoord. In het nieuwe regeerakkoord is namelijk een belangrijke rol weggelegd voor sport. Een goede zaak, volgens Wagner. "De politiek moet de ambitie hebben grote sportevenementen te organiseren. We moeten als Nederland voor het hoogste podium gaan, dus de Olympische Spelen. Waarom organiseer je de Spelen bij wijze van spreken niet op een vliegdekschip?"

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Robert Denneman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.

Beluister de uitzending hieronder terug: