In de BV Sport: Richard Plugge over de stand van zaken in wielerland

Het wielerseizoen is in volle gang. De eerste voorjaarsklassiekers zijn achter de rug en het peloton maakt zich langzaam op voor de eerste grote ronde van 2017: de Giro d’Italia. Het ideale moment om de stand van zaken in wielerland door te nemen. Te gast bij Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman in de BV Sport op ALLsportsradio is Richard Plugge, algemeen directeur van Team LottoNL-Jumbo.

Plugge is sinds 2012 werkzaam als directeur van het huidige Tean LottoNL-Jumbo, waarin een schaats-en wielerploeg zijn verenigd. Hij werkte eerder als sportjournalist bij onder Sanoma, waar hij hoofdredacteur was van het tijdschrift Fiets en bij het weekblad Sportweek bij NU.nl als hoofdredacteur van NUsport.

In de uitzending liet Plugge weten dat hij wel wat ziet in een Champions League-model in het wielrennen. "Je hebt niet meer door wat de belangrijke wedstrijden zijn. Ik zou graag een beperkt aantal World Tour-wedstrijden zien. Het is goed als er een Bernie Ecclestone of Hein Verbruggen in het wielrennen komt. Iemand die keuzes maakt en voor helderheid zorgt."

ZIE OOK: Het wielrennen heeft een Bernie Ecclestone nodig

Er werd ook gepraat over Velon, een samenwerkingsverband van elf teams die als doel hebben de sport spannender te maken en de fans de mogelijkheid te geven tot meer interactie met de teams. "De ASO (organisator van onder andere Tour de France red.) is zeer Frans en op zichzelf gericht. Een voorbeeldje is dat de witte trui wordt gesponsord door een Franse opticien in plaats van een internationaal bedrijf. We hebben met Velon nu de Hammer Series opgestart. De eerste wedstrijd vindt plaats in Limburg. We gaan in drie dagen sprinten, tijdrijden en klimmen op een relatief klein parcours, zodat de fans de renners vaak voorbij zien komen. We willen de aantrekkelijkheid en helderheid van de sport vergroten."

In de uitzending ging het verder ook nog over het hoofdsponsorschap van de Lotto, Eurosport en de dopingschandalen in het wielrennen. Luister de uitzending hieronder terug.

In de BV Sport nemen sportmarketinggoeroe Frank van den Wall Bake en Rick Winkelman de luisteraar mee in de wereld van de geldstromen in de sport. Met studiogasten, telefonische interviews, achtergronden en mooie anekdotes uit het heden en verleden.

De BV Sport is er iedere woensdag van 15.00 tot 16.00 uur. Elke uitzending levert SPORTNEXT een bijdrage aan het programma.


Headerfoto: David Greenwell