JC Schaal, start Eredivisie hebben eigen Twitter-emoji, #CupCoach keert terug

Om de herstart van het voetbalseizoen te vieren, introduceert Twitter samen met de KNVB en de Eredivisie twee unieke Twitter-emoji’s: één voor de Johan Cruijff Schaal en één voor de Eredivisie. De wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tussen Feyenoord en PSV van zondag is de officiële opening van het Nederlandse voetbalseizoen. De vrijdag erna is het de beurt aan de Eredivisie, die komend seizoen haar 60-jarig jubileum viert. De twee emoji’s volgen op die van het Grand Départ Tour de France van vorig in Utrecht, die met een eigen unieke emoji een primeur had. De Johan Cruijff Schaal betekent overigens ook de  terugkeer van #CupCoach. Het online fantasy voetbalspel op Twitter maakt de strijd om de Schaal extra spannend voor voetballiefhebbers.

Hoe zichtbaar?

De speciale emoji voor de Johan Cruijff Schaal laat het eremetaal zien met het rugnummer van de fenomenale nummer veertien. De emoji is zichtbaar bij de hahstags #JCSchaal en #FeyPSV en is vanaf nu het hele weekend zichtbaar. De emoji voor de Eredivisie zal tot en met de eerste speelronde zichtbaar zijn op Twitter bij het gebruik van de hashtag #Eredivisie. De speciale emoji is afgeleid van het jubileumlogo van de Eredivisie: een gouden krans met 60 in het midden.

Bram Euser, social media manager KNVB:"Deze editie van de Johan Cruijff Schaal heeft een andere lading dan voorgaande jaren. Dit is immers de eerste editie na het overlijden van Johan Cruijff. Vandaar dat we in samenwerking met Twitter een speciale Johan Cruijff emoji hebben ontwikkeld. Niet met het nummer van de 21e editie van de Johan Cruijff Schaal, maar met het getal van onze legendarische nummer 14. Bij de eerste Twitter-emoji voor een van onze evenementen staat de herdenking van onze grootste voetballer ooit centraal, dat vinden we extra mooi."

 

Cupcoach tijdens Johan Cruijff Schaal

Tijdens de finale van de KNVB-beker van afgelopen seizoen hadden de KNVB en Twitter Nederland een wereldprimeur met #CupCoach, ontwikkeld door technische partner Sofa Superstars. Dit was het eerste online fantasy voetbalspel op Twitter en leverde duizenden reacties op. Dankzij dit enorme succes is #CupCoach terug rondom de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

Meespelen is simpel: kies je favoriete keeper, verdediger, middenvelder en aanvaller van Feyenoord of PSV en Tweet die vier namen met #CupCoach naar @KNVB. Vervolgens ontvangen gebruikers meteen een bevestiging dat ze meedoen aan het #CupCoach spel. Tijdens de wedstrijd worden deelnemers via Twitter niet alleen op de hoogte gehouden van de stand in de wedstrijd, maar ook van de ontwikkelingen in het spel. Doelpunten en assists leveren punten op, maar een keeper die geen tegendoelpunt incasseert ook.

‘Nog spannender’

“Tijdens de KNVB Bekerfinale werd CupCoach, in samenwerking met Twitter, geïntroduceerd en dit is ons én voetballiefhebbend Nederland erg goed bevallen. Vorig jaar deden er al duizenden voetballiefhebbers uit heel Nederland mee aan CupCoach en de verwachting is dat we dit aantal bij de Johan Cruijff Schaal gaan overtreffen. Onze ervaring is dat CupCoach een voetbalwedstrijd nóg spannender kan maken en dat je hierdoor ook als neutrale fan uit volle borst kan juichen voor een speler die je in je eigen team hebt opgesteld,” aldus Euser over #CupCoach.

Thomas Metz, Sport Partnership Manager bij Twitter Nederland: “We zijn erg blij dat de KNVB de fans opnieuw in staat stelt om als voetbaltrainer het online speelveld te betreden en met één simpele Tweet #CupCoach laat spelen. De wedstrijd van zondag leeft al enorm op Twitter, maar zal door het spel voor Twitter-gebruikers nog vermakelijker worden. In combinatie met de emoji voor de wedstrijd en de speciale Eredivisie-emoji hebben we een aantal leuke integraties om de start van een ongetwijfeld mooi nieuw seizoen, op het veld en op Twitter, te vieren.”