Kantoor met een hardloopbaan als vloerbedekking

Zitten is het nieuwe roken maar in beweging komen is makkelijker gezegd dan gedaan. In het dagelijks leven hooguit van de voordeur naar de auto en van de bureaustoel naar het koffiezetapparaat. De Duitse app-ontwikkelaar Onefootball heeft daarom het kantoor volgelegd met een groene hardloopbaan. Even naar de printer? Ready-set-go!

Onefootball is, naar eigen zeggen, bezig met de ontwikkeling van een voetbal app die in de toekomst het meest van allemaal gebruikt gaat worden. Tussenstanden, uitslagen, het laatste nieuws, exclusieve video's, statistieken, de ultieme voetbalapp is in de maak. Met de sfeer zit het in ieder geval goed. Het kantoor kent een oppervlakte van ruim 4500 vierkante meter en verspreid over de ruimte staan doelen en hangen voetbalshirts.


Het team is nog aan het uitbreiden. Op de website staan vacatures voor Senior iOS Engineer, Senior Android Engineer en Product Designer. En wie wil er nu niet werken in een kantoor waar de kracht van sport overal aanwezigis? De inrichting doet sterk denken aan het gloednieuwe centrum voor sport, marketing en media (SX) in Eindhoven. Ook daar zijn overal verwijzingen naar sport aanwezig. Het Duitse architectenbureau TKEZ is geinspreerd geraakt door kracht van sport en het samenwerken van een team.

De medewerkers van Onefootball hebben allemaal een rondje gedaan bij de opening maar geven eerlijk toe dat er nu vooral gewandeld wordt. "De hardloopbaan symboliseert de dynamiek en kracht van het spel en verbindt niet alleen ruimtes maar ook medewerkers met elkaar." Wel nodigt de inrichting uit om in beweging te blijven. Uit onderzoek blijkt dat dagelijks 20 minuten bewegen mensen gelukkiger maakt en het geheugen verbeterd. Zijn er meer goede voorbeelden? Deel ze graag in de reacties.

Bronnen: Fastcompany
Afbeeldingen: Fastcompany - KNSTRCT