Kinderen leren dat sporten loont met GYMPIE

De oplettende kijker zag vorig weekend bij de KPN NK Afstanden GYMPIE staan op de schaatspakken bij het team van Marianne Timmer. GYMPIE werd in Thialf gepresenteerd en is een app van Henk en Marianne Timmer waarin kinderen worden beloond en uitgedaagd om sportief bezig te zijn.

GYMPIE daagt kinderen uit om al op jonge leeftijd sportief bezig te zijn en laat ze ervaren dat bewegen loont. Kinderen vinden elkaar in de app, kunnen sportprestaties- en ervaringen delen meedoen met een quiz en krijgen sporttips van Nederlandse topsporters. Actieve kinderen verdienen GYMPIES door in te checken bij een sportvereniging, mee te doen aan sportieve opdrachten, goed je best te doen tijdens trainingen of gymles en door met vrienden af te spreken om te gaan sporten. Tijdens de lancering in Thialf werden kinderen al uitgedaagd om in het KPN clubhuis hun eerste GYMPIES te verdienen.

“Met GYMPIE willen wij een impuls geven aan het sportstimuleringsbeleid van lokale overheden. GYMPIE is namelijk een prachtig middel om het gemeentelijke sport- en bewegingsbeleid vorm te geven. Het daagt kinderen uit om al op jonge leeftijd sportief bezig te zijn en laat ze ervaren dat bewegen (be)loont. Sporten is ook onwijs gaaf en bovendien heel gezond! Dat gunnen we iedereen. Daarom verbinden wij met GYMPIE bewegen aan sporten en kinderen aan topsporters. ” Marianne Timmer.

De GYMPIES kunnen kinderen in wisselen voor sportartikelen die door partners beschikbaar worden gesteld. Zo ben je bij 400 GYMPIES een amateur/ beginner, vanaf 400 GYMPIES ziet iedereen dat je eraan komt en vanaf 800 GYMPIES ben je echte prof. De prijzen zijn altijd sportartikelen of toegangskaarten voor sportwedstrijden. Momenteel zoekt het initiatief van Henk en Marianne Timmer samenwerking met gemeenten en lokale partners, het kan een mooie impuls betekenen voor het sportbeleid door kinderen te laten zien dat sportiviteit loont. NOC*NSF en de minister van Sport zijn enthousiast. Vanaf januari 2015 gaat de GYMPIE app live.