Klim je weg naar de vrijheid!

De deur gaat achter je dicht. Inbraak gedetecteerd klinkt het luid door de kamer. Je snapt gelijk: het spel is begonnen... Iedereen die dit bekend voorkomt heeft al eens kennis gemaakt met het fenomeen Escape Room. Een kamer waarin je je laat opsluiten met je vrienden en waaruit je door het oplossen van puzzels binnen 60 minuten moet ontsnappen. In Apeldoorn is ook een Escape Room geopend. Niet de eerste, maar wel een hele unieke!

In samenwerking met Klimbos Veluwe en Open Concept, heeft innovatiebureau Springlab een sportieve Escape Room geopend. Gelegen vlakbij het klimbos kun je naast het denkelement, ook voor het eerst een fysiek element gebruiken in de room. Binnen de room maak je op een leuke manier kennis met de klimsport. Zo moet je de room eerst nog in weten te komen en is de room van binnen ook een voorzien van klimelementen. Daarnaast is het thema, heel toepasselijk voor Apeldoorn, ben jij minder voorspelbaar dan een aap?

Het doel van de room is om gaming weer actief te maken. Springlab zet zich in om innovaties te realiseren die mensen in beweging zetten. Een aantal maanden geleden kwam het idee van een Escape Room in een klimbos naar voren tijdens één van de innovatiecafés die elke twee maanden georganiseerd worden door Springlab. Tijdens deze cafe’s wordt er nagedacht over manieren om mensen in beweging te brengen. Ditmaal was het thema ‘active gaming in de natuur’. En een actieve game ervaring in de natuur is het zeker!