KNLTB ClubApp moet band tussen vereniging en leden verbeteren

Met de begin 2016 te lanceren ‘KNLTB ClubApp’ wil de tennisbond zorgen dat de band tussen tennisverenigingen en hun leden wordt versterkt. De KNLTB denkt dat tennissers dankzij de telefoonapplicatie straks meer bij hun vereniging betrokken raken. De bond zet nadrukkelijk in op online oplossingen en investeert daar flink in. Verenigingen hoeven slechts een gedeelte van de kostprijs te betalen, de KNLTB draagt een groot deel van de ontwikkelingskosten.

De app zal worden gepresenteerd tijdens het KNLTB Jaarcongres, dat op zaterdag 28 november in Omnisport Apeldoorn plaatsvindt. Via een aantal roadshows, bij tennisverenigingen in het land, zal de KNLTB de clubs op de hoogte stellen van de mogelijkheden van de app. De eerste versie van de app zal begin 2016 beschikbaar zijn en niet veel later zullen er andere functionaliteiten aan worden toegevoegd. "Er zitten op de basisversie al de nodige toeters en bellen, maar dit is een project van de lange adem. De app zoals we die nu lanceren zal over drie jaar een compleet andere zijn, dan zijn er nog zoveel meer functionaliteiten bijgekomen”, aldus Anders Dielessen, online strateeg van de KNLTB.
 

Voorzien in behoefte

Tennissers kunnen via de app ‘digitaal afhangen’, een baan reserveren dus, en op zoek gaan naar een tennismaatje voor nog diezelfde middag. Het laatste clubnieuws tot je nemen, het barrooster bekijken; ook dat kan straks met één simpele vingerbeweging.  Dielessen:  "We hebben gezien dat veel verenigingen behoefte hebben om via een eigen app met hun leden te communiceren, om belangrijke en leuke zaken te delen en de waarde van het lidmaatschap van de club te vergroten. In die behoefte gaan we nu voorzien.”
 

Slimme oplossingen

De KNLTB is er veel aan gelegen dat straks alle clubs gaan meedoen. Dielessen: "Daarom ook houden we de kosten voor de verenigingen laag. Wij nemen de ontwikkelkosten voor onze rekening, omdat we beseffen dat we de clubs moeten helpen de binding met hun leden te vergroten. Dankzij deze app zal bij de gebruiker veel meer betrokkenheid bij de club worden gecreëerd. Dat zal zich uitbetalen. Daar hebben wij als KNLTB veel vertrouwen in.” LISA-bedenker Paul Brinkman is er van overtuigd dat zijn app, die de hockeywereld al heeft veroverd, ook in tenniskringen een grote hit gaat worden. De ontwikkelaar van de KNLTB ClubApp droomt ervan dat straks “alle clubs, alle tennisbanen, alle bestuurders én alle tennissers met elkaar verbonden zijn. In het hockey hebben we in samenspraak met de bond en de clubs al zoveel slimme oplossingen zijn bedacht, daar gaat de tenniswereld nu ook van profiteren.”