LEAGUE - een must see voor elke sportliefhebber

“We hebben het precies gedaan zoals we het zelf willen. Als we dat nu nog een keer doen, dan win je gewoon die wedstrijd!” Coach Daniël Hulzebosch spuugt de woorden bijna uit zijn mond en om zijn vlammende betoog kracht bij te zetten priemt hij zijn vinger in de massagetafel, die midden in de kleedkamer staat. Na een zinderende tweede helft maakt zijn ploeg zich op voor een verlenging en op deze manier zet Hulzebosch zijn jongens en meiden nog één keer goed op scherp.

Documentaire

Bovenstaande scène is te zien in LEAGUE, een documentaire over het vlaggenschip van korfbalbolwerk DOS'46. De viervoudig landskampioen is in 2012 gedegradeerd uit de Korfbal League en na twee mislukte pogingen om terug te keren is het now or never in het seizoen 2014-2015. Het trouwe legioen hunkert naar de League, maar beseft ook dat het opnieuw mislopen van promotie desastreuze gevolgen kan hebben. De groeibriljantjes zouden kunnen gaan lopen en dan zou het hoogste toneel wel eens voorgoed uit zicht kunnen raken.

Uniek kijkje

Net als documentaires zoals 'Goud', 'De Tour van Bauke' en 'Nieuwe Helden' bevat LEAGUE bijzondere wedstrijdbeelden, kleedkamerbeelden en interviews. De veertig minuten durende documentaire geeft de kijker een uniek kijkje achter de schermen van een gretig team, dat zijn doelen nastreeft in een meeslepend seizoen met een ongekend spannend slot. Dit maakt LEAGUE voor korfbalkenners een feest der herkenning, maar ook voor overige sportliefhebbers is LEAGUE eigenlijk een must see.

Lukt het DOS'46 om terug te keren naar de Korfbal League of wordt de Nijeveense droom voorgoed aan diggelen geschoten? Kijk LEAGUE en je krijgt het antwoord.

Trailer

League - de film