LeBron James volgt Michael Jordan op als hoofdrolspeler in vervolg op Space Jam

Basketballer LeBron James speelt de hoofdrol in het vervolg van de film Space Jam uit 1996. De sterspeler van de Cleveland Cavaliers is de opvolger van Michael Jordan. Het is nog niet bekend wanneer de film uitkomt. James treedt met zijn rol in de voetsporen van onder meer Pelé en Eric Cantona, die ook een rol hadden in speelfilms.

De geruchten gingen al langere tijd, maar Warner Bros. heeft bevestigd dat LeBron James het stokje overneemt van Michael Jordan en de hoofdrol speelt in Space Jam 2

James tekende onlangs een contract bij Warner Bros. De filmmaatschappij ziet de Amerikaan de komende tijd graag in films en televisieprogramma's verschijnen. James was vorig jaar nog naast actrice Amy Schumer te zien in de succesvolle comedy Trainwreck.

Gastrollen

In de eerste Space Jam uit 1996 nam Michael Jordan het met de Looney Tunes op tegen de slechte Monsters in een basketbalwedstrijd. De film bracht wereldwijd 230 miljoen dollar op en is tot nu toe de meest succesvolle basketbal film ooit. In de eerste Space Jam waren ook gastrollen weggelegd voor Charles Barkley, Patrick Ewing, Larry Johnson, Muggsy Bogues en Shawn Bradley; destijds sterspelers in de NBA. Het is de vraag of andere basketballers – op James na – ook hun opwachting zullen maken in de sequel.

Eric Cantona

James treedt met zijn rol in Space Jam 2 in de voetsporen van onder meer voetballers Vinnie Jones, Pelé en Eric Cantona, bokser Mike Tyson en worstelaar Hulk Hogan. Zij hadden in het verleden al hoofdrollen in speelfilms. Hoewel wereldberoemde sporters steeds vaker meespelen in commercials, zijn er nog maar weinig die ook daadwerkelijk in de bioscopen te zien zijn.

Cristiano Ronaldo heeft een rolletje in The Manipulator, die wordt geregisseerd door Martin Scorsese. De film zou later dit jaar moeten uitkomen. Ook David Beckham figureerde al in diverse speelfilms. Maar het is nog wachten op een wereldbeoremde sporter die daadwerkelijk de overstap van het veld naar het witte doek maakt. 

Bekijk de trailer van Space Jam uit 1996: