Manchester City lanceert ultieme app voor wedstrijddagen

Manchester United en FC Twente vertrouwen tablets in het stadion niet maar bij Manchester City denken ze daar heel anders over. De huidige landskampioen is de eerste Premier League club met een app (tweede scherm) speciaal voor wedstrijddagen en maakt een overtuigende eerste indruk.

De 1-0 overwinning op stadsrivaal Manchester United was voor fans wereldwijd een mooi moment om de smartphone of tablet te pakken. Snel een tweet versturen en een foto op Instagram delen. Sinds vorige week bestaat ook de CityMatchdayApp, speciaal voor wedstrijddagen. In de app vinden fans vanaf een uur voor de wedstrijd een exclusieve show met beelden vanuit de kleedkamer, persconferenties en de spelerstunnel. Fans in het stadion krijgen via gratis Wi-Fi toegang tot herhalingen en de tactical cam boven het veld. Tot slot uitgebreide statistieken van de wedstrijd (met de mogelijkheid om spelers te vergelijken), tussenstanden bij andere wedstrijden en mini-games om prijzen te winnen.Manchester City was in februari van dit jaar de eerste voetbalclub ter wereld met een app speciaal voor uitfans en breidt de dienstverlening nu uit. Het doel is om niet alleen fans in het stadion een betere beleving te bieden maar ook thuis op de bank. "Voetbal is veel meer dan 90 minuten op het veld. De wedstrijd begint eigenlijk al bij wakker worden en dat gevoel willen we delen met onze fans" zegt City's Director of Media en Fan Relationship Diego Gigliani. De app is (voorlopig) gratis te downloaden.

Lees ook: Manchester City lanceert app speciaal voor uitfans

Fans van Manchester City gaan genieten van de app. Zonder enige rem herhalingen binnen dertig seconden, alle statistieken en snelle games. De mogelijkheden van een smartphone met internet worden volledig benut. Dit is een nieuwe standaard, veel uitgebreider dan het laatste nieuws, een wedstrijdverslag en links naar social media. Bekijk de introductie in de onderstaande video.

Bron: MCFC