Manchester United weigert tablets in het stadion

Een opvallende mededeling op de website van Manchester United eerder deze week. Vanaf aankomend seizoen zijn tablets op wedstrijddagen niet langer toegestaan in het stadion. Vanwaar de keuze, juist nu fans overal connected willen zijn?

Update 13:30 - FC Twente verbiedt iPads op tribunes
In Nederland verbiedt  FC Twente fans een iPad of tablet mee te nemen op de tribune zo blijkt uit een rondgang van Metronieuws. Dit om te verkomen dat bezoekers hele wedstrijden opnemen en/of het zicht belemmeren. (meer info)

"Vanaf aankomend seizoen hebben we besloten om een aantal wijzigingen aan te brengen in het clubbeleid. Vanwege veiligheidsmaatregelen is het niet langer toegestaan om grote elektronische apparaten, waaronder tablets en laptops, mee te nemen het stadion Old Trafford. We bieden onze excuses aan voor het ongemak maar we zijn vastberaden en de veiligheid van onze supporters heeft onze prioriteit."

De maatregelen worden genomen in lijn met de Britse vliegvelden en zijn om de veiligheid van bezoekers te kunnen waarborgen. De afmeting van het apparaat mag maximaal 150mm x 100mm zijn. Hieronder vallen tevens de iPad mini's. Camera's en smartphones zijn wel toegestaan. Onderaan de pagina staat een link naar de volgende toelichting maar 'page unavailable' is het gevolg.

Lees ook: NFL introduceert tablets langs de lijn

Zijn de dagen van tablets in het stadion geteld? Wat als uitbezoekers per ongeluk een tablet meenemen? En mogen stewards wel tablets meenemen? In het Yankee stadium in New York geldt ook een verbod op laptops en tablets. Op de websites van andere clubs zoals concurrenten Manchester City (een club die bekend staat om innovatieve fanbeleving), Liverpool of Arsenal wordt (nog) geen melding gemaakt van extra veiligheidsmaatregelen. Maar gezien de richtlijnen van Britse luchthavens zullen andere clubs volgen.

Bronnen: Manchester United - The Online Rule - Mashable