Mannen aan de hand van vrouwen mee het voetbalveld op

Geen camera's, geen reporters, geen interviews, totaal geen aandacht van de media en dat terwijl het vrouwenelftal van FC Zurich wederom de Champions League had weten te bereiken. Het is een misvatting dat mannen niet geïnteresseerd zijn in vrouwenvoetbal, binnen 48 uur hadden 1.500 mannen zich aangemeld om als pupil mee het veld op te gaan.

Escortmen

Het is een droom voor mannen en vrouwen die van voetbal houden om ooit met de Champions League tune op de achtergrond het veld op te komen. De vrouwen van FC Zurich weten hoe het voelt maar kunnen niet rekenen op de ambiance en media-aandacht zoals bij de mannen. De club bedacht in samenwerking met het PR-bureau van Michael Benz een actie waardoor mannen aan de hand van vrouwen mee het voetbalveld op mochten.

1.500 aanmeldingen in 48 uur

Met enkele tientallen aanmeldingen had Michael Benz tevreden geweest. Binnen een uur waren echter al 600 aanmeldingen binnen en na 48 uur stond de teller op 1.500. De zoektocht werd stopgezet. Elf mannen werden gekozen om aan de hand van de spelers mee het veld op te gaan. De overige stonden niet met lege handen: elke geregistreerde man heeft automatisch twee gratis tickets voor de wedstrijd ontvangen. Zo was de tribune tevens goed gevuld. Of de actie een vervolg krijgt is niet bekend gemaakt.

Lees ook: warmlopen voor het WK vrouwenvoetbal

Bron: 20min