More2Win trapt campagne af richting Rio2016

Met een compleet vernieuwde website en vanuit een nieuw kantoor in Nederland (Den Bosch) is de 'Road to Rio' definitief ingeslagen voor More2Win. More2Win, een social enterprise dat als ultieme doel heeft om meer mensen profijt laten hebben van de aankomende Olympische Spelen in Rio de Janeiro, was volop bezig met de voorbereidingen en staat aan de vooravond van een belangrijke periode. Onlangs werden er drie sociale projecten uitgekozen, bezocht minister Jet Bussemaker (OCW) één van de projecten in Brazilië en werd een nieuwe website gelanceerd. Daarnaast is de maatschappelijke onderneming momenteel door Nederland aan het trekken om (nieuwe) organisaties aan zich te binden. 

'Onderwijs blijft key tot ontwikkeling van ieder land'

De afgelopen maanden werden de belangrijkste voorbereidingen getroffen. Na ruim 40 sociale projecten bezocht te hebben, werden er drie projecten uitgekozen welke More2Win gaat ondersteunen in aanloop naar de Spelen. Met Estrela da Favela (‘Sterren van de favela’) en Solar Meninos de Luz (eerder aan bod gekomen in de blog van Tim van Dooren) werden de samenwerkingen gecontinueerd, terwijl Urece (een organisatie dat zich in zet voor de toegang tot sport voor jongeren en volwassen die blind of slechtziend zijn) als nieuw project is toegevoegd. Alle drie hebben laten zien al jaren goed werk te verrichten door middel van sport en educatie in Rio. Wij staan voor deze projecten en garanderen dat iedere support op de juiste plaats terecht komt, aldus directeur en tevens SportNEXT-blogger Tim van Dooren.

Minister Jet Bussemaker (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) nam in augustus nog een kijkje bij het Solar-project en was hier erg over te spreken. Het is prachtig om te zien dat er mensen op staan in Rio en zich vol overgave storten op de toekomst van de jongste generatie. Onderwijs blijft de key tot de ontwikkeling van ieder land. Daarnaast laten jullie zien dat Nederlandse organisaties een geweldige bijdrage kunne leveren. Het is vooral zaak om te zorgen dat alle inspanningen doorlopen, ook nog lang na het WK en de Spelen, aldus Bussemaker.


Minister Bussemaker (links) met More2Win-directeur Tim van Dooren (rechts).

'We make your Olympic campaign a more valuable investment'

Met die boodschap trekken we op dit moment door Nederland, vertelt van Dooren. De kunst zit hem erin om organisaties te overtuigen dat het toevoegen van een sociale component aan hun plannen voor Rio2016 juist waarde creëert. More2Win ondersteunt sponsoren, sportbonden, overheden en onderwijsinstellingen bij het maken van een sociale impact rondom Rio2016. Een mooi verhaal richting klanten en relaties, tegelijkertijd een duidelijke legacy in Brazilië na afloop van de Spelen. Er zijn alleen maar winnaars.

Verder werd afgelopen week een nieuwe website gelanceerd dat duidelijkere informatie moet verstrekken over de (ondersteunende) sociale projecten en het 'More2Win program'Met het More2Win Program laten we bezoekers van de Spelen op een leuke en interactieve wijze onze projecten zien. Doordat een deel van de opbrengst hiervan direct naar de projecten gaat, snijdt het mes aan twee kanten: een onvergetelijke dag voor onze klanten en een mooie bijdragen voor de kinderen van onze projecten.


De nieuwe website van More2Win is sinds deze week online.

€ 60.000 opgehaald tijdens het WK voetbal

Rondom het afgelopen WK voetbal in Brazilië heeft More2Win ruim 400 gasten ontvangen, die gezamenlijk bijna €60,000 gedoneerd hebben aan lokale sportprojecten. Dit geld wordt besteed aan de aanleg van nieuwe sportvelden, aanschaf van sportmaterialen of het aannemen van extra leraren. Een betere bestemming dan net dat extra glas champagne of die extra grote hotelkamer, aldus Tim van Dooren met een knipoog.

Ook voor de aankomende Olympische Spelen in Rio zijn de verwachtingen hooggespannen. Met de ogen van de hele wereld gericht op Rio de Janeiro is dit het moment om een duidelijk verschil te maken. Zowel voor onze klanten in Nederland als voor de projecten in Brazilië. Waar ze een herinnering aan hebben lang nadat de Olympische vlam weer is gedoofd.