Nike herbeleeft 20 jaar oude commercial met bijzonder evenement op straat

Twintig jaar geleden speelden tennislegendes Andre Agassi en Pete Sampras de hoofdrol in een commercial van Nike op televisie. Dit was niet alleen bijzonder, omdat Sampras en Agassi destijds elkaars grootste rivalen waren, maar ook doordat het de eerste reclameserie met beide iconen was. In de video 'Guerilla Tennis' (1995) is te zien hoe er spontaan op straat in San Francisco een tenniswedstrijd tussen de Amerikanen wordt georganiseerd. De commercial - bekroond met een Cannes Silver Lion - geldt in veel lijstjes nog altijd als één van de 'beste commercials ooit'. In aanloop naar de US Open besloot Nike om de commercial uit het archief te halen en in een nieuw jasje te steken. Niet alleen mét beide tennislegendes, maar ook met de helden van nu. 

Hereniging tennisiconen

In 2013 zette het gerenommeerde tijdschrift Sports Illustrated alle commercials met Agassi (en Sampras) op een rijtje. Reden was de terugkeer van Agassi als ambassadeur van Nike. 17 jaar lang was de Swoosh zijn trouwe sponsor, maar de (financiële) betrokkenheid van adidas bij zijn foundation gaf in 2005 de doorslag om over te stappen. Acht jaar later maakte Agassi zijn comeback bij het Amerikaanse sportmerk om zich hard te maken voor de Designed To Move-campagne. Zowel Sampras als Agassi zijn allebei nog committed aan Nike, waardoor het dit jaar een mooi momentum was om de veertienvoudig (Sampras) en achtvoudig (Agassi) grandslamwinnaars bij elkaar te brengen.

ZIE OOK: Andre Agassi gaat zich hard maken voor Nike’s Designed To Move (blog @vdwaal in 2013)

PR-evenement

Een straat in Manhattan (New York) werd afgelopen week omgetoverd tot een ware tenniscourt. Naast Sampras en Agassi werden de helden van nu - Rafa Nadal, Serena Williams, Madison Keys, Nick Kyrgios, Maria Sharapova, Genie Bouchard, Roger Federer & Grigor Dimitrov - en vroeger (John McENroe) bij elkaar gebracht. Goed voor een reunië van maar liefst 86 grandslamtitels. Hoewel het een groot PR-evenement was zullen er de komende dagen ongetwijfeld meer beelden van het evenement voorbij komen. Wellicht dat Nike er nog een mooie commercial van maakt dat tijdens de US Open uitgezonden gaat worden..  

Beelden van The Guardian:

De commercial uit 1995:

De 'helicopter view'-beelden die Nike op Instagram deelde:

 

Een video die is geplaatst door nike (@nike) op


Bronnen: Nike, Sports Illustrated & The Guardian