Nike stelt de allerbeste trainers ter beschikking via een open platform

Stel je voor dat de fysio van topgolfer McIllroy jou advies geeft over de lichaamshouding bij het afslaan. Dat kan, want Nike heeft een netwerk bijeengebracht van de allerbeste trainers ter wereld en stelt ze ter beschikking voor iedereen om vragen te stellen en trainingsmethodes te leren. "You bring the drive and determination, they'll bring the best expertise and know how in the world." Welkom bij Nike Trainers.

"Het lukt mij maar niet om de hamstring goed los te krijgen en dat belemmert mij om echt voluit te trainen. Hoe kan ik dit verhelpen?" De vragen stromen binnen op het nieuwe Nike Training platform. Van voetballers die advies vragen om goed te herstellen na een voetblessure tot het verstevigen van de bovenbenen met stabiliteit-oefeningen. Alle vragen worden van een uitgebreid antwoord voorzien door één van de gespecialiseerde toptrainers.

Het stellen van een vraag kan via Twitter (@NikeTraining) of door simpelweg het antwoordveld op het platform in te vullen. Nike selecteert vervolgens een specialist die bij jouw vraag past. Onder de experts bevinden zich oud-topsporters, specialisten en wetenschappers. Denk aan: Steve McGregor (fysio van Rory McIllroy) en Ryan Flaherty (privétrainer van NFL-spelers).

Nike richt zich in alle marketingactiviteiten direct tot de consument. Nike Football lanceerde vorig jaar de eerste Football app. De app is gemaakt om alle voetballiefhebbers met elkaar te verbinden. Zo kunnen ze via de app wedstrijden opzetten en vrienden uitdagen om samen een balletje te trappen. Zonder tussenkomst van een bond.

Lees meer: De nieuwe Nike Football app zet de bond buitenspel