Nike toont toekomst van hardlopen met full-size LED atletiekbaan

Nike staat erom bekend op het gebied van technologische innovaties voorop te lopen. Het wekt daarom geen verbazing dat het Amerikaanse merk vorig jaar in Manila de eerste full-size LED atletiekbaan opende. In het Nike Unlimited Stadium kun je letterlijk jezelf verslaan. Dit technologische hoogstandje werkt namelijk met wanden waar een digitale afbeelding van de hardloper meebeweegt.

De 200 meter lange baan is gevormd naar de schoenzool van de Nike Lunar Epic en neemt een heel stratenblok in Manila in beslag. Tijdens je eerste ronde wordt via een chip in je schoen alle data nauwkeurig bijgehouden. Daarna loop je het rondje nogmaals en race je tegen jezelf via een avatar op de LED-schermen die langs de baan staan.

Dankzij de chip wordt bijvoorbeeld ook automatisch bijgehouden hoeveel ronden je hebt gelopen. Elke keer als je de finish passeert, zie je op het scherm je tijd en het aantal rondes dat je hebt afgelegd.

Het Unlimited Stadium is ontwikkeld door het Aziatische BBH, dat offline en de visuele wereld wilden mengen. In totaal konden dertig hardlopers tegelijk gebruikmaken van de technologie op de baan.

Het concept won begin deze maand onder meer een prijs voor Best in Experience Marketing bij de Webby Awards.

Video: Nike's Unlimited Stadium