De Sportbijbel loodst je door de sportloze periode

Sportliefhebbers kunnen er maar moeilijk mee omgaan; de sportloze periode sinds het coronavirus Nederland in zijn greep houdt. Verschillende initiatieven worden opgestart om de tijd te doden nu sporten bij verenigingen en sportscholen verboden is en er amper live sportwedstrijden worden uitgezonden. Denk aan de #StayAtHomeChallenge of de oude fragmenten die clubs nieuw leven in blazen. TDE gaat nog een stapje verder. Het Eindhovense bureau bracht de gratis webapp Sportbijbel uit, waarmee het veel historische fragmenten, documentaires, boeken en podcast uit de sport bundelde in één online omgeving.

Van de wereldberoemde ‘Live is life-warming-up’ van Diego Armando Maradona tot de ‘hij staat-video’ van Epke Zonderland tijdens de Olympische Spelen van 2012 en van podcast de Rode Lantaarn tot aan de Santos Voetbalreisgids (voor toekomstige tripjes in betere tijden). De sportliefhebbers verdwaalt haast in de ruim tweehonderd items die de Sportbijbel rijk is. Dit aantal is groeiende, omdat app-gebruikers ook zelf een suggestie kunnen doen om een legendarisch sportmoment toe te voegen.

"We konden het niet over ons hart verkrijgen niet iets te doen om deze sportloze maand door te komen", vertelt Jorik Tilstra, Senior Digital en sportmarketeer van TDE over de aanleiding van de Sportbijbel. "In eerste instantie gewoon voor onszelf. Maar naarmate we documentaires, quotes, fragmenten en boeken met elkaar hadden gedeeld dachten we: dit mogen we niet voor enkel onszelf houden. Dit móét naar andere sportliefhebbers."

Ruim 200 items

Zo ontstond het idee van de Sportbijbel. Tilstra: "We bedachten een manier om de beste documentaires, memorabele momenten, boeken en podcasts te verzamelen. En met behulp van ons netwerk konden we een mooie start maken. We begonnen met 23 documentaires, 30 momenten, 14 boeken en 13 podcasts, maar inmiddels zijn we over de tweehonderd items. Vooral door middel van de ’suggestie-knop’. Die wordt door de sportliefhebber veelvuldig gebruikt."

Behalve veel gratis items die je via de app kunt bekijken of beluisteren, bevat de Sportbijbel ook tips over de bestgelezen sportboeken, die je vervolgens eenvoudig kunt bestellen. "We hopen iedere sportliefhebber hiermee te faciliteren en dat iedereen zijn of haar pareltje met ons deelt", besluit Tilstra.

De Sportbijbel is te gebruiken via desktop, smartphone, tablet en andere toestellen. Kijk op sportbijbel.tde.nl/.