Formule Benefietdiner Fonds Gehandicaptensport na decennium nog steeds ijzersterk

Om de gehandicaptensport de aandacht te geven die het verdient, organiseert het Fonds Gehandicaptensport al jarenlang een benefietdiner. Door middel van een veiling en donaties wordt er geld opgehaald om mensen met een beperking die willen sporten te ondersteunen. Deze formule staat ook na meer dan tien jaar nog steeds als een huis.

Het idee is even simpel als doeltreffend: organiseer een diner met goed eten, entertainment, netwerkmogelijkheden én de verkoop van veilingitems om geld op te halen voor de gehandicaptensport. Al meer dan een decennium trekken zowel sporters, coaches, sponsors als overheid jaarlijks naar het Benefietgala van het Fonds Gehandicaptensport. “Vrijwel alle beslissers uit de sport komen deze avond samen. Het is een uitstekend moment om te netwerken. Voor ons draait het natuurlijk om de sport. Dat laten we dan ook altijd terugkomen. Na al die jaren is de formule voor het evenement nog steeds ijzersterk”, zegt directeur Fonds Gehandicaptensport Nike Boor.

Via het netwerk van Boor, de medewerkers bij Fonds Gehandicaptensport en anderen die de organisatie een warm hart toedragen, lukt het elk jaar weer unieke items op de veiling te zetten. In het oog springende kavels zijn dit jaar onder meer een bezoek aan een wedstrijd van Liverpool, inclusief gesigneerd shirt van Virgil van Dijk en 4 VIP-arrangementen, inclusief meet & greet, voor een concert van Martin Garrix. Boor is ook erg trots op de zes passe-partouts voor de Grand Prix van Zandvoort én bijbehorend verblijf in een vakantiewoning nabij het circuit. "Dat is een ideale gelegenheid voor bedrijven om een heel weekend lang relaties te ontvangen. Je kunt het dus inzetten als uitstekend relatie-evenement, maar ook om met een groep vrienden een weekendje weg te gaan", aldus Boor.

VictorioUS

Het thema van het benefietgala dit jaar is VictorioUS, dat zowel een gevoel van onoverwinnelijkheid beschrijft als het meedoen en erbij horen. Om dit te onderstrepen worden wederom de winnaars van de verkiezing Uniek Sporttalent van het Jaar geëerd. De gelukkigen in de categorieën verstandelijke of meervoudige beperking, lichamelijke of zintuiglijke beperking en teams krijgen hun trofee uitgereikt. “Voor de vijfde keer op rij organiseren we de verkiezing. Het is bijzonder hen in het zonnetje te zetten. Ik vind het ook heel mooi dat NOC*NSF met een tafel aanwezig is, waar 10 paralympische sportbonden aan plaatsnemen.”

1% Fair Share

Net zo sterk als de formule voor het diner is het principe van 1% Fair Share. Bedrijven die zich hierbij aansluiten investeren bovenop hun totale budget voor sportsponsoring 1% in de gehandicaptensport. Inmiddels werkt het Fonds Gehandicaptensport al samen tientallen bedrijven. Dit jaar sloten ook Droomparken, Asito en de NAM aan. “1% Fair Share is nog steeds een goede propositie die wordt omarmd door nieuwe partners. En wat eveneens belangrijk is; huidige partners zijn over het algemeen enorm trouw", zegt Boor.

"Het aantrekken van nieuwe partners bewijst ook dat de aandacht voor de gehandicaptensport elk jaar nog groeit. We zien die groei ook op andere terreinen terug en daar zijn we logischerwijs erg blij mee, want het brengt ons iets dichter bij ons doel: zorgen dat gehandicaptensport op een dag vanzelfsprekend is."

Ga voor meer informatie over het benefietgala en de veiling-items naar https://benefietfgs.nl/.