Mickelson en Woods spelen in rechtstreeks duel voor 9 miljoen dollar

Tiger Woods en Phil Mickelson gaan op 23 november in een rechtstreeks duel met elkaar strijden om een bedrag van 9 miljoen dollar. De Shadow Creek-golfbaan in Las Vegas is het decor voor het treffen tussen de twee wereldberoemde golfers.

Er werd al enige maanden gesproken over een wedstrijd tussen Woods en Mickelson, waarbij de winnaar het volledige bedrag opstrijkt. Deze week maakte de Audiovisual Group Turner bekend dat het langverwachte duel eindelijk gaat plaatsvinden. Turner Sports zal het evenement via pay-per-view aanbieden. Voor de winnaar ligt 9 miljoen dollar klaar.

“Dit is een manier om golf bij een groot publiek onder de aandacht te brengen op een moment waarop normaal gesproken weinig wordt gegolft”, zei Mickelson. “Dat degene die het duel wint al het prijzengeld krijgt, maakt het extra spannend.”

Spelers dragen microfoon

Opvallend is dat beide spelers tijdens de wedstrijd een microfoon zullen dragen en dat ze elkaar mogen uitdagen met ‘side bets’, zoals wie de langste putt heeft of zijn bal na een afslag het dichts bij de vlag kan leggen.

Woods en Mickelson zijn twee van de beste golfers allertijden; samen schreven ze 122 toernooien op hun naam, waarvan 19 majors. De 42-jarige Woods is dit seizoen bezig aan een sterke comeback en mede dankzij zijn goede prestaties is de aandacht voor het golf de afgelopen maanden sterk toegenomen.

ZIE OOKHet Tiger Woods-effect: comeback golflegende zegen voor de sport

Impuls voor de sport

Het duel tussen de Amerikanen past in een trend in de sportwereld, waarbij steeds vaker losse evenementen tussen twee wereldberoemde sporters worden georganiseerd. Zo braken Conor McGregor en Floyd Mayweather vorig jaar diverse records en streken ze beiden minimaal 100 miljoen dollar op voor één gevecht.

Woods vs. Mickelson moet ook het golf een impuls geven. De sport verkeert al enige tijd in zwaar weer en de kijkcijfers liepen al een aantal jaren sterk terug. Golf heeft een oud publiek; de gemiddelde leeftijd van de Amerikaanse tv-kijker naar golf is 64 jaar. Ter vergelijking: voor de NFL is dit 50 jaar en voor de MLS zelfs 40 jaar. Mogelijk dat een rechtstreeks duel tussen de twee golflegendes kan bijdragen aan de populariteit van het golf.


Headerfoto: Twitter@TigerWoods