WK voetbal in 2018 wereldwijd populairste Google-zoekopdracht

Sport bleek in 2018 een populair onderwerp om naar te zoeken op Google. Wereldwijd werd er op de zoekmachine het meest gezocht naar het wereldkampioenschap voetbal. Het WK was ook het meest gezochte evenement in Nederland.

Dat blijkt uit een jaaroverzicht van de populairste zoekopdrachten van 2018, dat Google onlangs openbaar maakte.

Het WK voetbal is het grootste sportevenement ter wereld, dus het is niet verrassend dat het toernooi de ranglijst van Google aanvoert.

'Kiki Bertens-effect'

In de top tien van meest gezochte evenementen in Nederland staan naast het WK voetbal ook nog de Tour de France (2), Wimbledon (5), Ultimate Fighting Championship (6) en French Open (10). De Tour is altijd een populair evenement en met de goede prestaties van de Nederlanders, onder wie Tom Dumoulin, verklaart het de hoge notering. De twee tennistoernooien zijn voor een deel toe te schrijven aan de goede resultaten van Kiki Bertens en de UFC werd vaak gezocht in verband met het ‘supergevecht’ tussen Conor McGregor en Khabib Nurmagomedov.

De naam Max Verstappen werd het vaakst ingetoetst op Google als het ging om trending Nederlanders. Ook Kiki Bertens en Johan Cruijff staan in de top tien op respectievelijk plek 7 en 8.

Voetbalclubs

Opvallend is dat in de categorie 'Voetbalclubs' FC Twente de tweede plek inneemt, achter PSV. Ajax en Feyenoord komen niet in de top tien voor.

  1. PSV
  2. FC Twente
  3. Liverpool
  4. De Graafschap
  5. Tottenham Hotspur
  6. Fortuna Sittard
  7. Benfica
  8. Standard Luik
  9. FC Emmen
  10. Fenerbahçe

Headerfoto: A.RICARDO / Shutterstock.com