Primeur in Eredivisie: hoogtepunten in VR door ogen van spelers met app FOX Sports

De Eredivisie kent dit weekend een primeur. Voor de eerste keer is het mogelijk via een gratis virtual reality-app van FOX Sports de hoogtepunten van het voetbalweekend te beleven door de ogen van de spelers. De app komt voort uit een samenwerking tussen FOX Sports Eredivisie en Beyond Sports.

FOX Sports en Beyond Sports werkten eerder al samen en zorgden voor een wereldprimeur door virtual reality te gebruiken tijdens de wedstrijd Feyenoord-PSV. Nu gaat de samenwerking nog een stap verder.

In samenwerking met FOX Sports Eredivisie en mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor KPN, heeft het Nederlandse Beyond Sports een gratis applicatie ontwikkeld waar je de beste doelpunten van het afgelopen weekend kunt bekijken. Volledig in virtual reality. Door de ogen van de spelers. Gebruikers selecteren een speler en beleven het moment zoals die speler het zelf heeft ervaren.

Analyses in VR

Naast de wedstrijdbeelden is het ook mogelijk een deel van de talkshow ‘De Eretribune’ terug te kijken, waarin de analisten de belangrijkste momenten uit de duels in virtual reality analyseren. Zodoende kun je niet alleen doelpunten, maar ook andere belangrijke momenten uit wedstrijden in VR terugkijken.

In eerste instantie zullen alleen consumenten die in het bezit zijn van een Samsung Gear VR gebruik kunnen maken van de app. De ontwikkelingen voor de nieuwe versie, dat ervoor zorgt dat alle high-end telefoons middels een Google Cardboard situaties in virtual reality kunnen beleven, zijn nog in gang.

Focus op consument

De afgelopen jaren heeft Beyond Sports met zijn VR-applicaties een gestage opmars gemaakt in het profvoetbal. Het bedrijf is inmiddels actief in alle grote Europese voetballeagues; er zijn samenwerkingen met onder andere Arsenal en Stoke City. Beyond Sports gaat de focus nu verleggen richting de consument. 

ZIE OOK: Virtual reality als topsportinstrument


Headerfoto: Beyond Sports