PSV heeft primeur met eerste Periscope Q&A in gloednieuwe TwitterRoom SX

Twitter Nederland opent vandaag officieel de deuren van een #TwitterRoom in SX Eindhoven. Met een eigen ruimte in SX hoopt het sociale medium meer de samenwerking met sportorganisaties te kunnen zoeken (door zelf vanuit SX te werken) en een bijzondere ruimte voor meetings ter beschikking te stellen. De TwitterRoom is voorzien van grote interactieve schermen, een heuse Twitter Mirror (waarmee exclusieve foto-tweets verstuurd kunnen worden) en een mobiele Periscope-zuil. Bij het laatste hebben PSV-spelers Jürgen Locadia en Rai Vloet vanmiddag de primeur, doordat zij de eerste zijn die hier gebruik van gaan maken.

SX en Twitter zijn een logische match, vertelt Marc de Vries, countrymanager van Twitter Nederland, over de opening van een nieuwe ruimte in SX. Sport is een van de grootste gespreksonderwerpen op Twitter. Tijdens sportwedstrijden interacteren liefhebbers met elkaar en delen ze hun passie voor de sport. Het is de best mogelijke manier om op de hoogte te blijven van al het nieuws omtrent je favoriete clubs en je helden. Met de opening van de #TwitterRoom in SX, het epicentrum van de sportmarketing, willen we het goede huwelijk tussen Twitter en sport nog maar eens extra onderstrepen.

Met de mobiele Periscope-zuil is het mogelijk om interactieve live-uitzendingen te maken. Een van de voordelen is dat je niet zelf meer een camera in je handen hoeft te houden, maar gebruik kan maken van de aanwezige (mobiele) zuil. Samen met PSV en Triple Double wordt de mobiele zuil vanmiddag voor het eerst uitgetest. PSV heeft vandaag de primeur om als eerste Nederlandse voetbalclub een Periscope Q&A te verzorgen. Er zullen regelmatig sporters voor zo’n live vragensessie langskomen. Het is slechts een van de voorbeelden van de grote toegevoegde waarde van Twitter voor de sport en van de #TwitterRoom voor SX, aldus Bob van Oosterhout, directeur van Triple Double en initiatiefnemer van SX.

De allereerste Periscope Q&A met Locadia en Vloet zal om 14.30 uur vandaag plaatsvinden.


Foto header: Paul Raats