PSV investeert als eerste Nederlandse club in eSports

PSV voegt als eerste Nederlandse club een eSports-speler toe aan de selectie. Hij of zij gaat de club vertegenwoordigen op nationale en internationale eSports-toernooien.

Guus Pennings, manager marketing en media van PSV, legt op de clubsite uit waarom PSV zich op deze tak van sport richt. "Wij vinden het belangrijk om ons te verdiepen in dat wat onze fans bezighoudt. De wereld van eSports blijft enorm groeien. Door deze populariteit beginnen de werelden van sport en eSports elkaar te kruisen. Bovendien zijn veel jonge PSV-fans dagelijks actief in eSports en worden eSports-toernooien online enorm goed bekeken. Dat is de reden dat PSV op dit podium beter vertegenwoordigd wil zijn. Bovendien zorgt het voor unieke content voor de digitale kanalen waarmee we onze fans bedienen."

De eSports-gamer die PSV contracteert kan onder andere gebruik maken van de faciliteiten van de club en zal op kosten van de club PSV gaan vertegenwoordigen bij grote eSports-evenementen. "En natuurlijk komt hij of zij vanaf volgend seizoen ook op de jaarlijkse elftalfoto", aldus Pennings.

Om de juiste persoon te contracteren, organiseert PSV dit najaar samen met Dutch Game Masters een FIFA17-toernooi in het Philips Stadion. Gamers vanaf 16 jaar kunnen zich gratis aanmelden voor dit evenement. Tijdens het FIFA17-toernooi kunnen deelnemers zich kwalificeren voor een uitgebreide selectieprocedure waarin uiteindelijk de meest geschikte kandidaat gekozen wordt. De datum van het evenement wordt in de komende weken bekendgemaakt.

Buitenland

In het buitenland zijn er al meerdere clubs die hun speelveld uitbreiden door te investeren in eSports. Onder meer West Ham United en Manchester City hebben een professionele FIFA-speler op de loonlijst staan. Het Duitse Schalke 04 kocht zelfs een volledig League of Legends-team.

Voetbalclubs nemen professionele gamers aan omdat ze onder meer het commerciële succes van eSports zien. Daarnaast kan het ook helpen in de binding met fans. Het is dan ook wachten totdat meer Nederlandse clubs PSV volgen.

ZIE OOK: Het potentieel van de volgende grote mediasport: eSport


Bron: PSV.nl