Rafael Nadal het gezicht voor Spaanse gerechten in het buitenland

Kijk niet verrast bij een beeld van Rafael Nadal met wijn, olijfolie en varkensvlees."Geboren in Spanje, bewonderd in de wereld." Isabel Garcia Tejerina, minister van Landbouw, Voedsel en Milieu, heeft de toptennisser met trots gepresenteerd als ambassadeur van Spaanse gerechten in het buitenland. Rafael Nadal is een erkend 'merk Spanje' en staat voor kwaliteit, passie, kennis en erkenning.

Het doel is om de groei en consumptie van Spaanse gerechten buiten Spanje te stimuleren. Spanje staat momenteel achtste op de lijst van exporteurs van de World Trade Organization. Isabel Garcia Tejerina is ervan overtuigd dat de gehele voedingsindustrie gaat profiteren. Op bezoek in de Verenigde Staten en China wezen grote importeurs van Spaanse producten op de prestaties van Nadal en de Spaanse nationale ploeg. De manier om Spaanse gerechten te presenteren met passie en kwaliteit.

Niet geheel onbelangrijk is het feit dat Rafael Nadal meer dan zeven miljoen volgers op Twitter en meer dan 15 miljoen fans op Facebook heeft. Ook daar zullen Spaanse gerechten op subtiele wijze te zien zijn. Daarnaast zal Nadal een actieve bijdrage leveren aan het promoten van Spaanse producten tijdens zijn reis rond de wereld voor deelname aan tennistoernooien.

In de eerste video komt duidelijk naar voren dat de gerechten en producten op de voorgrond treden en Nadal wordt ingezet als versterkend communicatiemiddel. Vooralsnog geen ongemakkelijk situaties zoals bij voetbaltrainer Ronald Koeman voor de groentenproducten van HAK.