Ren meer en sneller dan een Siberische tijger, anders verplicht doneren!

Het Wereld Natuur Fonds (WWF) luidt de noodklok. Het aantal wilde Amoer tijgers is tot onder de 450 gedaald. De Siberische tijger loopt dagelijks 20 kilometer en het WWF daagt hardlopers uit om meer te rennen. De tijger is voorzien van GPS en live te volgen via de website Run4Tiger. Lukt het niet? Dan vijf dollar doneren.


De uitdaging is eenvoudig opgezet. Op de speciale website van WWF Run4Tiger is een koppeling te maken met jouw hardloopapp naar keuze. Bijvoorbeeld Runkeeper, Nike+ Strava of MapMyRun. De tijger is voorzien van GPS en live te volgen op website. Start een tijdloop om meer en sneller te rennen dan de Siberische tijger. Verlies je de uitdaging dan komt het verzoek om vijf dollar te doneren zodat het Wereld Natuur Fonds de wilde tijgers beter kan beschermen. In de app is tevens een klassement waarin alle lopers staan vermeld.

De organisatie van WWF ziet het als een creatieve en leuke manier om aandacht te vragen voor het dalende aantal Amoer tijgers in het wild. De Tiger Challenge is bedacht door het Russische reclamebureau Hungry Boys uit Moskou en opgepikt door internationale media. De hashtag #Run4Tiger stroomt vol enthousiaste berichten. Over het aantal afgelegde kilometer en gedoneerde dollars is helaas nog niets bekend gemaakt. 

Bekijk de website: Run4Tiger

Bronnen: InspirationRoom - DutchCowboys