Samson Run: de allereerste huisdierenloop ter wereld

Gethematiseerde (fun)loopevenementen schieten de laatste jaren als paddestoelen uit de grond. Na speciale loopevents als de Zombie Run, Buggy Run, Halloween Run, Carnavalsloop en Santa Run, wordt er in themapark Plopsaland (De Panne, België) ditmaal uitgepakt met een wel héél aparte loop: de Samson Run. Samen met je huisdier kun je volgens organisator Golazo Sports deelnemen aan de eerste huisdierenloop ter wereld.Dit hoeft niet per se met je trouwe viervoeter te zijn: “Uiteraard verwachten we veel honden te zien, maar ook kippen, ganzen, konijnen en katten zijn welkom met hun baasjes op deze huisdierenloop!, lacht Steve Van den Kerkhof, CEO van de Plopsa Group.

De deelnemers kunnen hierbij kiezen voor 3 afstanden: 1, 5 of 10 kilometer. De 1 kilometer wordt volledig in het park gelopen, terwijl je bij de 5 of 10 kilometer ook in de omgeving van De Panne loopt. Volgens Greg Broekmans, director Running bij Golazo Sports, sluit het event aan bij de vraag naar 'meer beleving' bij sportevenementen. Meer en meer staat 'beleving' bij het lopen centraal. Wij willen iedereen die gaat sporten altijd weer nieuwe mogelijkheden aanreiken. De Samson Run moet voor ieder huisdier en zijn baasje een topdag zijn als resultaat van fijne trainingen samen. Echt iedereen kan deelnemen. Er is al een loop vanaf 1 km.

De naam doet vermoeden dat 'Samson' refereert naar de bekendste hond in Nederland én België: Samson en Gert. Dit zal vermoedelijk ook met een knipoog gedaan zijn, omdat de tv-personality voor een gedeelte terugkomt in het logo. Toch draait het bij deze loop om Villa Samson, een initiatief van Studio 100 en Plopsaland. Villa Samson is een gebouw dat naast Universitair Ziekenhuis Brussel komt te staan en waar patiënten & huisdieren elkaar kunnen ontmoeten. Door deel te nemen aan de Samson Run kunnen deelnemers er voor kiezen om ook een steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van Villa Samson. 

Heeft Golazo met de Samson Run een nieuw succes in handen of is het een eenmalige funevenement? Dat zullen we waarschijnlijk pas op zaterdag 26 september te weten komen... Ook bij mij leek het in eerste instantie een vreemd idee: hardlopen met je huisdier. Toch zie je het steeds meer mensen doen, wat opzich ook niet zo heel vreemd is. Je bent namelijk verzekerd van een trouwe loopmaatje die er áltijd is, zowel jij als je hond worden fitter en mensen kijken er tegenwoordig niet meer raar van op als je het doet. Een zoektocht op Google (hardlopen met je hond) leverde ruim 174.000 hits op, terwijl ook Twitter vol staat met berichten van enthousiaste lopers. Kunnen we al spreken van een nieuwe hype?

Meer informatie over de Samson Run is te vinden op Samsonrun.be


Verscheen ook op Sportnext.be